freegr

Custom AIO στη νέα GIGABYTE Z490 AORUS Master Waterforce

Η GIGABYTE αποκάλυψε και επίσημα τη νέα της Z490 AORUS Master Waterforce, μια high end μητρική ειδικά σχεδιασμένη με τον Core i9 10900K κατά νου, τον ισχυρό 10-πύρηνο επεξεργαστή της Intel. Το τυπικό ATX μέγεθος καθιστά τη μητρική ικανή να τοποθετηθεί στα περισσότερα κουτιά της αγοράς και το κύκλωμα τροφοδοσίας των 14 φάσεων PWM βρίσκεται εκεί για να δώσει όλη την απαραίτητη ισχύ στον επεξεργαστή.
Η μητρική πλαισιώνεται από πλήθος features και το Z490 προβλέπει μεγάλη γκάμα συνδέσεων στο I/O, τρεις M.2 υποδοχές με passive ψύξη και φωτιζόμενα λογότυπα στο chipset αλλά και το I/O cover. Βλέποντας την Z490 AORUS Master Waterforce, αντιλαμβανόμαστε ότι όλο το κομμάτι των VRM δεν καλύπτεται από κάποια ψύξη και εκεί έρχεται να προστεθεί η παρεχόμενη ψύκτρα των 360mm. Η υδρόψυξη ενσωματώνει ένα μεγάλο τετράγωνο frame που εφάπτεται άμεσα με τα VRM και τον επεξεργαστή, μέσω direct contact heat pipes και ενός ιδιαίτερα αγώγιμου thermal pad (7.5 W/mK), που με τη σειρά τους συνδέονται στο βασικό κομμάτι χαλκού της μητρικής, επιτυγχάνοντας την ιδανική ψύξη.
Η Smart Power Stage σχεδίαση των VRM μαζί με αυτού του είδους τη ψύξη, μπορούν να υποστηρίξουν και extreme overclocks σε όλη τη σειρά των νέων ξεκλείδωτων 10th Gen Core επεξεργαστών της Intel, μεταφέροντας μέχρι και 1260 Amps ρεύματος, εάν ζητηθεί. Όσον αφορά το υποσύστημα της μνήμης, η μητρική υποστηρίζει kits με συχνότητες έως και τα 5000MHz, ενώ το PCB είναι έτοιμο να υποστηρίξει το πρότυπο PCIe 4.0 στο μέλλον, με την 11η γενιά Core. Επιπλέον, διαθέτει και WiFi 6 δικτύωση παρέα με ένα 2.5 Gbit NIC της Intel για υψηλές ταχύτητες.
Το συγκεκριμένο μοντέλο γίνεται άμεσα διαθέσιμο στην αγορά, ωστόσο δε το βρήκαμε σε κατάστημα της χώρας μας, ούτε της Ευρώπης.

About Freegr network

Από το Blogger.