freegr

Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition:φανο 55'' OLED panel

Ακόμα μία πολύ εντυπωσιακή αποκάλυψη από τη Xiaomi στο σημερινό event. Η εταιρεία παρουσίασε τη νέα Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition, μια τρομερά ενδιαφέρουσα τηλεόραση με panel μεγέθους 55΄΄, η οποία είναι εντελώς διάφανη! Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πως κατάφερε να την κατασκευάσει, ούτε μίλησε για τα υλικά που χρησιμοποίησε. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε και έχει πάχος μόλις 5.7mm!
Στα συμβατικά τεχνικά χαρακτηριστικά, η Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition είναι μια τηλεόραση 55’’ OLED (δεν έχει γίνει γνωστή η ανάλυση) που καλύπτει χρωματικά το 93% της γκάμας DCI-P3 και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz με τεχνολογία MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation), ενώ η απόκριση της βρίσκεται στο 1ms και επομένως μπορεί να θεωρηθεί έτοιμη για τις επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλες Xbox Series X και PlayStation 5.
Ακόμη, έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης AI Master για την ενίσχυση της εικόνας, επεξεργαστής MediaTek 9659 και τεχνολογία ήχου Dolby Atmos. Όπως προαναφέραμε, δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, ειδικά σε ό,τι αφορά την απόδοση της εικόνας από τη στιγμή που είναι διάφανη, αλλά φανταζόμαστε πως κατά την αναπαραγωγή π.χ. μιας ταινίας, θα μαυρίζει όλο το OLED panel για να μη βλέπεις μέσα από την τηλεόραση τον πίσω χώρο.
Δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας, ωστόσο, η τιμή της ορίστηκε στα 49999 yuan (περίπου €6100).

About Freegr network

Από το Blogger.