freegr

Laptops και tablets στην κορυφή των πωλήσεων εξαιτίας του κορονοϊού

Laptop, netbooks και tablets αναδείχτηκαν οι μεγάλοι νικητές των πωλήσεων στην καραντίνα, με την Ελλάδα να ακολουθεί την παγκόσμια τάση που καταγράφηκε παγκοσμίως την δύσκολη αυτή περίοδο. 
Σύμφωνα με στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αγορών eBay, μόνο τον μήνα Απρίλιο, όπου και ήταν σε εφαρμογή τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 8% σε όλα τα laptops και τα netbooks, καθώς και στα tablets και τα ebook readers σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τα Android tablets να βρίσκονται στην πρώτη θέση των ελληνικών προτιμήσεων.
Μάλιστα η ανοδική πορεία της συγκεκριμένης κατηγορίας συσκευών συνεχίστηκε και τους μήνες που διαδέχτηκαν την καραντίνα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της τηλεργασίας και τηλε-εκπαίδευσης. Ενδεικτικά στη διάρκεια του Ιουλίου οι κατηγορίες αυτές κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με την κατηγορία Apple MacBook να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης.
Από τα στοιχεία της πλατφόρμας προκύπτει, επίσης, ότι σημαντική αύξηση κατέγραψαν και κατηγορίες προϊόντων, όπως τα ακουστικά (+21%), τα ποντίκια υπολογιστών, τα trackballs & τα touchpads (+ 38%), την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.
Η τάση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με την περίοδο της καραντίνας και την ανάγκη των Ελλήνων μαθητών να πραγματοποιούν αποτελεσματικά τα μαθήματα τους εξ αποστάσεως. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις USB Flash Drivers σημείωσαν άνοδο 9% μέσα στον Νοέμβριο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος – τάση, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την περίοδο επιστροφής στα πανεπιστήμια.

Ανοδική πορεία και για τα σχολικά

Επιπλέον, για ακόμη μια χρονιά, οι πωλήσεις στην κατηγορία των σχολικών τσαντών αυξήθηκαν κατά 95% μέσα στον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αύξηση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προετοιμασία των μαθητών για την επιστροφή τους στα θρανία. Κορυφαίες επιλογές των μικρών μας φίλων αποτελούν η τσάντα Frozen Princess και η σχολική παιδική τσάντα Disney Mickie Minnie.
«Μολονότι, το φετινό σχολικό έτος αναμένεται διαφορετικό λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, οι μαθητές χρειάζεται να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους για το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής τους» αναφέρει η πλατφόρμα eBay σε σχετική ανακοίνωσή της.

About Freegr network

Από το Blogger.