energyeficient

H Microsoft θέτει σε εφαρμογή εργαλεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Πέρα από την επιδίωξή της να μην επιβαρύνει το περιβάλλον με αέρια του θερμοκηπίου, η Microsoft λανσάρει ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν το ποσοστό των βλαβερών αερίων που εκλύουν.
Το εργαλείο αυτό ονομάζεται Microsoft Sustainability Calculator και είναι διαθέσιμο online σε όσους ενδιαφέρονται να δουν το ποσοστό επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που προκύπτει από τις λειτουργίες των εταιρειών στο cloud. Ο σκοπός του εργαλείου αυτού είναι να βοηθά τις επιχειρήσεις στην παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους με περιβαλλοντικό πρόσημο.
Η χρήση των cloud υπηρεσιών μπορεί να θεωρείται ευεργετική για τον πλανήτη σε σχέση με τις μετακινήσεις και άλλες δραστηριότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και εκείνη το δικό της μερίδιο στην επιβάρυνση του πλανήτη με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, λόγω των ενεργειακών αναγκών των data centers και των αναγκών λειτουργίας όλων των υποδομών.


Η λογική της Microsoft έγκειται στο ότι η γνώση μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη συμπεριφορά ακόμα και των online καταναλωτών. Το εργαλείο της Microsoft χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους και άλλα στοιχεία ανάλυσης, σε συνδυασμό με Τεχνητή Νοημοσύνη, προκειμένου να μπορεί να υπολογίζει με ακρίβεια το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της online δραστηριότητας των επιχειρήσεων και των cloud προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.
Ένα στοιχείο χρήσιμης πληροφόρησης που προκύπτει από το εργαλείο της Microsoft είναι το πόσο καλύτερο γίνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μίας επιχείρησης εάν επιλέξει να μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στο υπολογιστικό νέφος. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft φιλοδοξεί να δώσει κίνητρο σε πολλές επιχειρήσεις να κάνουν το απαραίτητο αυτό βήμα προς τον ψηφιακό κόσμο που από πολλούς αναλυτές θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει μία λύση για το πρόβλημα υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft είναι μέλος της πρωτοβουλίας Transform to Net Zero, την οποία υποστηρίζουν ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου επιχειρηματικού γίγνεσθαι, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας περιβαλλοντικά ουδέτερης οικονομικής πραγματικότητας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

About Freegr network

Από το Blogger.