«Μαγνήτης» για τις τεχνολογικές εταιρείες γίνεται η Ελλάδα


 Στο επίκεντρο του τεχνολογικού ενδιαφέροντος έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα η χώρα μας, με κολοσσούς του χώρου και πολυεθνικές εταιρείες να δρομολογούν επενδύσεις τεχνολογικών υποδομών αλλά και κέντρα έρευνας κι ανάπτυξης επί ελληνικού εδάφους, αυξάνοντας τις πιθανότητες της Ελλάδας να κάνει το «μεγάλο άλμα». 

Το πιο πρόσφατο δείγμα ήταν η επένδυση της Microsoft που ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και της οποίας η προστιθέμενη αξία μπορεί να φτάσει σε βάθος χρόνου και το 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία, η οποία διατηρεί εδώ και χρόνια θυγατρική στη χώρα μας, αποφάσισε να εγκαταστήσει στην περιοχή της Αττικής ένα σύμπλεγμα από τρία data centers. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης η χώρα μας θα μετατραπεί σε παγκόσμιο κόμβο όσον αφορά στις υποδομές cloud, δεδομένου ότι θα αποτελεί μια από τις 8 ευρωπαϊκές χώρες όπου ο αμερικανικός κολοσσός διατηρεί data center region, (σ.σ. η Microsoft έχει αντίστοιχες data centers υποδομές σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία). To αρχικό κόστος της επένδυσης σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τουλάχιστον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας,  υπολογίζεται στα 500 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό ενώ κάθε χρόνο θα επενδύονται άλλα 50 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο το πολλαπλασιαστικό όφελος θα είναι μεγάλο και θα προκύψει από τον εκσυγχρονισμό που θα φέρει σε μικρές επιχειρήσεις αλλά και στην ίδια την οικονομία, δεδομένου ότι το data center της Microsoft δεν αφορά μόνο τους εν Ελλάδι πελάτες του αμερικανικού κολοσσού αλλά και αυτούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Η δημιουργία του μάλιστα εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική συμφωνία #GRforGrowth, μέσω της οποίας η Microsoft έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του οποίου θα καταρτίσει και θα πιστοποιήσει περί τους 100.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα καθώς και φοιτητές και άνεργους σε τομείς όπως big data και τεχνητή νοημοσύνη. 

Βέβαια η Microsoft δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφει το ενδιαφέρον της στη χώρα μας. Να θυμίσουμε ότι μεσούσης της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού ανακοινώθηκε η εξαγορά της ελληνικής Softomotive από τον αμερικανικό κολοσσό. Το πλάνο της εξαγοράς προβλέπει το υφιστάμενο κέντρο της Softomotive , η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του αποκαλούμενου Robotic Process Automation (RPA), να μετατραπεί σε κέντρο ανάπτυξης αντίστοιχων εφαρμογών. 

Και φυσικά οι επενδύσεις σε ελληνικές εταιρείες ή στην έρευνα και καινοτομία εντός ελληνικών συνόρων δεν περιορίζονται στην Microsoft. Δεν πάει πολύ καιρός που ο φαρμακευτικός κολοσσός της Pfizer ανακοίνωσε τη λειτουργία κέντρου ψηφιακής καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Η Pfizer επέλεξε την Ελλάδα για να δημιουργήσει το ένα από τα έξι κέντρα τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζει στον κόσμο, το hub δηλαδή της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου της και θα είναι στενά συνδεδεμένο με το εξωτερικό οικοσύστημα. Στόχος της Pfizer είναι να δημιουργήσει ένα διεθνές Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Όγκων Δεδομένων, στον πολυχώρο «Phoenix Center», το οποίο θα οδηγήσει και στην ανακάλυψη νέων θεραπειών που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ασθενών. Με την ολοκλήρωσή του μάλιστα - το κέντρο βρίσκεται ήδη στην διαδικασία της στελέχωσής του- εκτιμάται ότι θα απασχολεί περίπου 200 επιστήμονες, οι οποίοι θα προσληφθούν έως το τέλος του 2020.

Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί και το Κέντρο Καινοτομίας της Cisco, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη. Μέσω της επένδυσης στο «Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων», επένδυση που εκτιμάται κοντά στα 12 εκατ. ευρώ., η Cisco φιλοδοξεί να δώσει τα εφόδια σε startups εταιρείες για να συνεργαστούν με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για απτά προβλήματα πολλών κλάδων της οικονομίας. Να σημειωθεί ότι η Cisco διατηρεί ήδη 14 αντίστοιχα κέντρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου, όπως Ρίο ντε Τζανέιρο, Σιγκαπούρη, Τόκιο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, κ.α.

Στις πρόσφατες κινήσεις που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο χώρο της καινοτομίας θα μπορούσε να συμπεριλάβει κανείς και την επένδυση της αμερικανικής Applied Materials στην πατρινή Think Silicon. Μετά και την εξαγορά, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας (deep tech), η πατρινή Think Silicon έχει μετατραπεί σε κέντρο έρευνας της Applied Materials.

Από τα παραδείγματα των μεγάλων επενδύσεων σε τεχνολογία δεν λείπουν και ευρωπαϊκές ή ακόμα και ελληνικές εταιρείες. Να θυμίσουμε ότι ήδη από τις αρχές του έτους η γερμανική TeamViewer εγκαινίασε στα Ιωάννινα το νέο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της εξίσου γερμανικής εταιρείας λογισμικού HR, Ρersonal & Informatik AG (P&I) που λειτουργεί εκεί από το 2017. Και οι δύο εταιρείες αναμένεται να απασχολούν μαζί μέσα στα επόμενα χρόνια περί τους 400 μηχανικούς πληροφορικής.

 Αντίστοιχα και η ελληνική εισηγμένη Profile Software, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για τον χρηματοοικονομικό τομέα, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ίδρυση κέντρου ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη. Η επένδυση υπολογίζεται να φτάσει σε βάθος τριετίας τα 5 εκατ. ευρώ και στόχος του νέου κέντρου είναι να αποτελέσει πρότυπο οργανισμού ανάπτυξης νέων τεχνολογιών του χρηματοοικονομικού τομέα στη χώρα. Για το λόγο αυτό θα στραφεί σε όλες τις νέες τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη (AI), μηχανική εκμάθηση (ML), ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) blockchain, Augmented Reality (AR).

Και τα παραδείγματα τεχνολογικών εταιρειών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας δεν σταματούν εδώ. Ακόμα και η απόφαση της Amazon να ιδρύσει γραφεία στην Ελλάδα, για συγκεκριμένο κομμάτι των δραστηριοτήτων της, επισφραγίζουν την δυναμική της χώρας. Μάλιστα γνώστες του χώρου δεν αποκλείουν η εταιρεία να προχωρήσει και σε μεγαλύτερη επένδυση εντός ελλαδικού χώρου, ειδικά μετά την απόβαση της Microsoft.

Κυβερνητικές παρεμβάσεις για ενίσχυση της καινοτομίας

Την δυνατότητα της χώρας μας να συνδεθεί με τεχνολογικούς κολοσσούς από όλο τον κόσμο ενδέχεται να ενισχύσουν και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται το τελευταίο διάστημα και σχετίζονται με την νεοφυή επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων σε σχετικούς τομείς. 

Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση του πλάνου για τη δημιουργία δύο μεγάλων κέντρων καινοτομίας, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μπορούν να φιλοξενήσουν ερευνητικές ομάδες μεγάλων διεθνών ομίλων αλλά και ελληνικών εταιρειών, καθώς επίσης και startups. Ο στόχος όπως έχει περιγραφεί πολλές φορές από «κυβερνητικά χείλη» είναι να γίνει η Ελλάδα ένας ελκυστικός προορισμός για καινοτόμες ομάδες. 

Το κέντρο καινοτομίας της Αθήνας που θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) θα στεγαστεί στο ακίνητο που είχε την έδρα της η ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς και ο προϋπολογισμός του εκτιμάται να φτάσει τα 58,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει δε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα και την τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας, μέσα στο 2021 θα έχει αρχίσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου κέντρου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία «Πολιτεία Καινοτομίας».

Όσον αφορά στο δεύτερο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, η προσέγγιση είναι σχετικά διαφορετική καθώς ο στόχος είναι να εξελιχθεί περισσότερο σε ένα επιχειρηματικό πάρκο που θα εγκαθίστανται καινοτόμες επιχειρήσεις. Το πάρκο που θα φέρει το όνομα ThessINTEC, έχει ξεκινήσει καθώς προχωράνε οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση της έκτασης (περίπου 750 στρέμματα στην Περαία) στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο την ενίσχυση της κινητικότητας που παρατηρείται στο χώρο του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, το υπουργείο Ανάπτυξης δρομολογεί και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ELEVATE GREECE, ενός ηλεκτρονικού δηλαδή «Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων».

Επί της ουσίας, οι εταιρείες που θα εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατόπιν σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, θα χαρακτηρίζονται, επισήμως, από την πολιτεία ως νεοφυείς υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα χαρακτηριστικά της καινοτομίας και της δυνατότητας κλιμάκωσης του εγχειρήματος (scalability).

Η κατάρτιση του Μητρώου αναμένεται να ξεκλειδώσει και την δυνατότητα για παροχή στοχευμένων κινήτρων προς τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Ένα εξ αυτών, που έχει γίνει γνωστό είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις σε επενδυτικούς αγγέλους (angels Investors). 

Για την ακρίβεια σε περίπτωση που ο φορολογούμενος - φυσικό  πρόσωπο κι όχι Venture Capital - εισφέρει κεφάλαιο σε κεφαλαιουχική εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, θα εκπίπτει από  το φορολογητέο εισόδημά  του ποσό ίσο με το 50% του ποσού της εισφοράς του.

Προκειμένου μάλιστα να μην υπάρξει καταστρατήγηση του μέτρου η συγκεκριμένη έκπτωση θα εφαρμόζεται για εισφορές που φτάνουν ως τις 300.000 ευρώ ανά έτος και για τη χρηματοδότηση έως τριών startups, δηλαδή για angel investors που θα εισφέρουν έως και 100.000 ευρώ μέχρι και σε τρεις εταιρείες ανά έτος. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως κρίσιμο βραχίονα για να κάνει η Ελλάδα ένα άλμα προς το μέλλον».  Ακόμα όμως κι αν τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει, θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις ώστε να αρθούν οι αγκυλώσεις των προηγούμενων χρόνων και να κερδίσει η Ελλάδα περισσότερο έδαφος στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογικής καινοτομίας.

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts