AMD

To Infinity Fabric των Zen 3 επεξεργαστών επιτρέπει DDR4-4000

 


Από διαφάνεια που διέρρευσε και προφανώς προορίζεται για την επίσημη λήξη του NDA και τη δημοσίευση των reviews για τους Zen 3 επεξεργαστές, προκύπτει ότι το Infinity Fabric των νέων επεξεργαστών της AMD θα μπορεί να χρονίσει ακόμα ψηλότερα. Οι πληροφορίες έρχονται από το τουρκικό Technopat.

 

large.683748195_Workspace1_002.jpg

 

Σύμφωνα με τη διαφάνεια, η DDR4-4000 θα είναι για τους Ryzen 5000 ό,τι ήταν η DDR4-3600 για τους Ryzen 3000. Η ταχύτητα αυτή ήταν σχετική με το Infinity Fabric των Zen 2, ώστε να μπορεί να παίξει σε διάταξη 1:1. Το Infinity Fabric των Zen 3 θα μπορεί να πετύχει το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά με μνήμες DDR4-4000 που έχουν πραγματικό ρολόι 2.000 MHz.

 

Η διαχείριση μνήμης στους AMD Ryzen επεξεργαστές επιμερίζεται σε τρία βασικά σημεία. Ο ελεγκτής μνήμης που βρίσκεται μέσα σε κάθε Ryzen chip και η διαχείριση του Infinity Fabric που συνδέει τα υποσυστήματα του επεξεργαστή είναι, και τα δύο, πολύ σημαντικά:

 

    • Ιnfinity Fabric Clock (fclk) : Υπεύθυνο για το πόσο γρήγορα οι πυρήνες επικοινωνούν μεταξύ τους και με τα διάφορα υποσυστήματα και το SoC (PCIe, SATA, USB).
    • Memory Controller Clock (uclk) : Υπεύθυνο για το πόσο γρήγορα ο MC στέλνει/δέχεται εντολές προς/από τη RAM.
    • Memory Clock (mclk) : Συχνότητα της RAM.

 

Συνεπώς, τα διάφορα αρθρώματα RAM θα λειτουργούν ακόμα πιο σταθερά με τους νέους RyzenΟι χρήστες θα μπορούν να πετύχουν ακόμα υψηλότερους χρονισμούς και να προβούν σε "μικρορυθμίσεις".

 

Η DDR4-3600 θα παραμείνει η "ισορροπημένη επιλογή" και η AMD θα συνεχίσει να προτείνει, βάσει προδιαγραφών, DDR4-3200 για τους Zen 3. Το νέο "βέλτιστο" όμως, θα είναι η χρήση RAM DDR4-4000 με σύγχρονο ρολόι Infinity Fabric (FCLK) και memory controller clock (MCLK) στα 2000 ΜΗz, σε διάταξη 1:1. 

 

Εφόσον τα benchmarks που έδειξε η AMD επιτεύχθηκαν με συστήματα ρυθμισμένα στις επίσημες προδιαγραφές, άραγε μπορούμε να περιμένουμε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις από τους Zen 3 με χρήση μνήμης DDR4-4000; 

About Freegr network

Από το Blogger.