DDR4

Η SK Hynix πρώτη στον κόσμο κυκλοφορεί DDR5 DRAM Modules


 Τον περασμένο Ιούλιο έφτασαν στην τελική τους μορφή από το JEDEC οι προδιαγραφές για μνήμες DDR5. Τα πλεονεκτήματα στην απόδοση της μνήμης DDR5 είναι αρκετά, όπως τετραπλασιασμός της μέγιστης πυκνότητας ανά die (64Gb) και επίσημη υποστήριξη για ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων από 3,6 Gbps έως και 6,4 Gbps. Η SK Hynix φαίνεται ότι δεν έχασε χρόνο και σήμερα ανακοινώνει την κυκλοφορία των πρώτων DDR5 modules.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, η SK Hynix δηλώνει ότι το προϊόν της διαθέτει ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων 4.800 Mbps έως και 5.600 Μbps. Αυτοί οι ρυθμοί μετάδοσης δεν κοστίζουν σε κατανάλωση, καθώς η τάση λειτουργίας είναι 1,1V σε σχέση με τα 1,2V της μνήμης DDR4 (προδιαγραφές JEDEC). 

 

Σύμφωνα με την SK Ηynix, οι νέες DDR5 μνήμες περιλαμβάνουν διόρθωση σφαλμάτων (EEC) για τη διόρθωση σφαλμάτων επιπέδου 1-bit, κάτι που θα βελτιώσει την αξιοπιστία των εφαρμογών έως και 20 φορές. Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι σε θέση να συναρμολογήσει modules με χωρητικότητες μέχρι 256 GB χρησιμοποιώντας τεχνολογία through-silicon-via (TSV). Η SK Hynix ήδη έχει κερδίσει το ενδιαφέρον συνεργατών όπως οι Synopsys, Renesas, Rambus, Montage Technology και Intel. Προς το παρόν οι εφαρμογές του νέου τύπου μνήμης αφορούν στα Big Data και AI και όχι στην αγορά καταναλωτικών PC. Βέβαια αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς πιθανόν στα τέλη του 2021 ή το 2022 να υποστηριχθεί από τις AMD και Ιntel η νέα τεχνολογία για το desktop

About Freegr network

Από το Blogger.