apple

Tα νέα iPhone 12! – Έρχονται με OLED οθόνη και 5G

 


Στα πρότυπα του προηγούμενου event της Apple με τη μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση, ο Tim Cook αποκάλυψε από το Apple Park τα νέα iPhone 12 της Apple. Ξεκινώντας έκανε αναφορά στα νούμερα, τονίζοντας πως είναι το iPhone είναι το πιο δημοφιλές τηλέφωνο στον κόσμο με τους περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες. Η μεγαλύτερη στιγμή στα νέα iPhones είναι η έλευση του 5G, κάτι που η Apple δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα, αλλά πλέον θεωρεί πως τα δίκτυα έχουν αναπτυχθεί επαρκώς. Τα νέα τηλέφωνα θα υποστηρίζουν 5G Ultra Wide Band, το ταχύτερο 5G δηλαδή με 4Gbps download και 200Mbps upload, ενώ θα υποστηρίζει την ταυτόχρονη χρήση από χιλιάδες χρήστες στο ίδιο σημείο, όπως στάδια, αεροδρόμια κλπ.

Το πρώτο iPhone που παρουσιάστηκε ήταν το iPhone 12 φέρνοντας νέο design με επίπεδες πλευρές στα πρότυπα του iPad Pro. Προσφέρεται σε πέντε χρώματα. Διαθέτει Super Retina XDR οθόνη 6.1 ιντσών με 2.000.000:1 λόγο αντίθεσης με τα διπλάσια pixels από το iPhone 11 προσφέροντας μεγαλύτερη ανάλυση. Η φωτεινότητα αυξήθηκε στα 1200nits. Το γυαλί της οθόνης προστατεύεται από κεραμική ασπίδα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Corning και η Apple υποστηρίζει πως είναι πιο ανθεκτικό από οποιοδήποτε γυαλί σε smartphone.

Το νέο chip A14 Bionic τροφοδοτεί το νέο iPhone και είναι το πρώτο smartphone chip στα 5nm με 11.8 δισεκατομμύρια τρανζίστορς. Έχει εξαπύρηνο CPU, τετραπύρηνη GPU και 16 πυρήνες για εκμάθηση μηχανής με 11 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Φέρνει βελτίωση 50% στις επιδόσεις από το iPhone 11.

Στην κάμερα έχει διπλή κάμερα με 12MP κύρια και 12MP ultra-wide, με 27% βελτίωση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η υπολογιστική φωτογραφία κάνει και πάλι την εμφάνισή του με το έξυπνο HDR 3 για να ρυθμίσει χρώμα, αντίθεση και θόρυβο. Το Night Mode γίνεται ακόμα καλύτερο με το ταχύτερο κλείστρο, ακόμα και στη selfie κάμερα. Στο video αναμενόμενα έχει υψηλή ποιότητα βελτιώνοντας ακόμα παραπάνω τις επιδόσεις σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού και προσθέτει Night Mode Time-Lapse.

Στη φόρτιση έρχεται το MagSafe σύστημα φόρτισης βελτιώνοντας την ασύρματη φόρτιση στα 15 Watt, ενώ οι συμβατοί φορτιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους μαγνήτες στην πλάτη της συσκευής για να “κολλάνε” πάνω στο τηλέφωνο και να μη μετακινούνται. Η επίσημη ανακοίνωση της αφαίρεσης του φορτιστή των τηλεφώνων, καθώς και των ενσύρματων ακουστικών ήρθε με το iPhone 12, κάτι που θα κάνει και τη συσκευασία του τηλεφώνου πιο λεπτή, επιτρέποντας στην Apple να χωρέσει 70% περισσότερα iPhone στην ίδια παλέτα. 

Το πολυαναμενόμενο iPhone 12 mini ήταν το επόμενο στην παρουσίαση. Στις 5.4 ίντσες προσφέρει τη Super Retina XDR οθόνη και όλα όσα έχει το iPhone 12, κάνοντας την επιλογή μεταξύ iPhone 12 και iPhone 12 mini απλά θέμα προτίμησης μεγέθους.

Το iPhone 12 Mini θα κοστίζει $699 και θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου, ενώ το iPhone 12 με κόστος $799 θα έρθει στις 25 Οκτωβρίου

About Freegr network

Από το Blogger.