freegr

Η Intel κλείνει συμφωνία για την κατασκευή επεξεργαστών της MediaTek


 Η Intel και η MediaTek δημιούργησαν μια στρατηγική συνεργασία για την κατασκευή τσιπ για «μια σειρά έξυπνων συσκευών αιχμής» χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Intel Foundry Services (IFS), ανακοίνωσε η Intel. Στόχος είναι να βοηθηθεί η MediaTek να δημιουργήσει μια «πιο ισορροπημένη, ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού», με αυξημένες δυνατότητες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

 

Η MediaTek είναι εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών για smartphones που κατασκευάζονται από την OnePlus, τη Samsung και άλλες, με το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικότητας της να διαχειρίζεται επί του παρόντος η TSMC. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Intel θα κατασκευάσει τσιπ για λιγότερο "δημοφιλείς" συσκευές που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς υπολογιστές, ιατρικές συσκευές, εφαρμογές internet-of-things και πολλά άλλα. 

Η Intel κατασκευάζει επί του παρόντος τσιπ για την MediaTek που χρησιμοποιούνται στον τομέα καρτών δεδομένων 5G.

Ωστόσο, η συνεργασία ανταποκρίνεται στη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel, Pat Gelsinger, να αναζητήσει πελάτες για την Intel Foundry Services. Η Intel κυκλοφόρησε το IFS το 2021 για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για την κατασκευή ημιαγωγών, προσφέροντας «τεχνολογίες αιχμής διαδικασιών και συσκευασίας», μαζί με δεσμευτική ικανότητα παραγωγής σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ, η MediaTek θα ήταν βασικός πελάτης.

About Freegr network

Από το Blogger.