freegr

H Apple μοιράζεται την MagSafe φόρτιση στα Android κινητά

 


Εν μέσω της CES 2023 έγινε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για τον χώρο της τεχνολογίας και ιδιαίτερα της φόρτισης. Το Wireless Power Consortium (WPC) που ρυθμίζει τις αρχές και τα στάνταρ της ασύρματης φόρτισης χάρη στο Qi πρότυπο ανακοίνωσε το επόμενης γενιάς Qi2

Τι προσφέρει το Qi2; Μια τεχνολογία που η Apple πρακτικά έφερε στην αγορά και είναι η MagSafe τεχνολογία φόρτισης των iPhones.

Έτσι μαζί με το Qi2 θα έρθει υπό τη μορφή του "Magnetic Power Profile" η MagSafe τύπου φόρτιση με τα αντίστοιχα αξεσουάρ και στα Android κινητά. Πρακτικά δηλαδή η Apple δίνει τη MagSafe τεχνολογία σε όλους και δεν την κλείνει στο iOS οικοσύστημα. 

Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς θα ενσωματωθεί η τεχνολογία στα Android κινητά δεν έγιναν γνωστές. Ωστόσο, το Qi2 (που προφέρεται "τσι δύο") αναμένεται να αρχίσει να φαίνεται σε συσκευές προς τα τέλη του 2023, στην καλύτερη των περιπτώσεωn.
Η εκδημοκράτηση της MagSafe τεχνολογίας θα βοηθήσει επίσης στο να δημιουργηθούν στάνταρ στην ταχύτητα φόρτισης και την συμβατότητα. Να σημειωθεί ότι η Apple μειώνει την ταχύτητα φόρτισης στα 7.5W όταν πρόκειται για μη συμβατές MagSafe συσκευές και αξεσουάρ. Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε "Mag Safe Compatible" αξεσουάρ, τα οποία ωστόσο δεν ε΄χουν τις επίσημες άδειες της Apple.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε με ποιες ταχύτητες θα φορτίζουν οι συσκευές με Qi2 ή εάν η Apple θα ανεβάσει την ταχύτητα ασύρματης φόρτισης πάνω από τα 15W στα μελλοντικά iPhones. 

Έτσι, λοιπόν από τις αρχές του 2024 και έπειτα θα αρχίσετε να βλέπετε Android κινητά με τον χαρακτηριστικό στρόγγυλο μαγνήτη στο πίσω μέρος τους

About Freegr network

Από το Blogger.