freegr

Windows 7 και 8: Τέλος εποχής για την πιο δημοφιλή έκδοση του λογισμικού

 


Τέλος εποχής για τους χρήστες των Windows 7 που θεωρείται η δημοφιλέστερη από τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η τελευταία έκδοση του Microsoft Edge (109) η οποία θα υποστηρίζει αυτά τα λογισμικά, ενώ και ο Chrome θα σταματήσει την υποστήριξη στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι browsers θα συνεχίσουν να λειτουργούν φυσικά, αλλά δε θα λαμβάνουν κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας ή νέα χαρακτηριστικά.

100 εκατ. χρήστες

Υπολογίζεται πως το 2021 υπήρχαν ακόμα 100 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες Windows 7. Μάλιστα, μία έρευνα που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, βρήκε πως υπάρχουν περισσότερες συσκευές που τρέχουν Windows XP, 7 και 8, από το συνολικό αριθμό συσκευών που τρέχουν Windows 11.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει το τέλος των Windows 7 από το 2020 και οι μόνοι που λάμβαναν ακόμα αναβαθμίσεις είναι αυτοί που είχαν πληρώσει για τρία χρόνια επιπλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας. 

Η Microsoft προτείνει στους κατόχους Windows 7 και 8.1 να κατεβάσουν τα Windows 10 ή 11. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω μη συμβατότητας με τη συσκευή, προτείνει την αντικατάσταση του pc ή του laptop με σύγχρονα χαρακτηριστικά πριν τις 10 Ιανουαρίου για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

πηγη in.gr

About Freegr network

Από το Blogger.