ces

Νέα Yoga Book 9i με διπλή οθόνη, Smart Paper και Tab Extreme [CES 2023]


 
Καθώς ο υβριδικός τρόπος ζωής εξακολουθεί να θολώνει τα όρια μεταξύ εργασίας και διασκέδασης, οι καταναλωτές δίνουν προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης και τις κορυφαίες εμπειρίες, μέσα από μια περισσότερο πολύπλευρη και εξατομικευμένη τεχνολογία. Τόσο στο σπίτι όσο και όταν βρίσκονται σε κίνηση, οι άνθρωποι πλέον απαιτούν πιο ευέλικτη τεχνολογία, η οποία να μπορεί να τους προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα πράγματα σε όλες τις πτυχές της ζωής τους -είτε χάρη στη συνεργατικότητα πολλαπλών συσκευών, είτε απλουστεύοντας τις διαδικασίες για τη χρήση λιγότερων.

Έχοντας αυτή την πραγματικότητα κατά νου, η Lenovo παρουσίασε στο CES 2023 τολμηρά νέα προϊόντα, τα οποία έρχονται να ανταποκριθούν στις πολύπλευρες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Το νέο, υπερσύγχρονο Yoga Book 9i σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη σειρά Yoga μέσα από απίστευτες καινοτομίες, κορυφαίο στυλ και επιδόσεις, για ευέλικτες εμπειρίες. Επανακαθορίζοντας την έννοια του όλα-σε-ένα desktop υπολογιστή, το Yoga AIO 9i κρύβει εκπλήξεις. Στην κατηγορία των tablet, τα νέα Lenovo Tab Extreme, με πλήθος δυνατοτήτων, καθώς και το ψηφιακό notepad Lenovo Smart Paper προσφέρουν συναρπαστικές δυνατότητες για χρήση στο σχολείο, το σπίτι και όχι μόνο. Τις νέες αυτές προτάσεις έρχεται να πλαισιώσει το Project Chronos της Lenovo (η επίσημη ονομασία θα ανακοινωθεί στην πορεία), μια νέα τεχνολογία ικανή να καταγράφει τις κινήσεις του χρήστη και να του επιτρέπει να αλληλεπιδρά και να εκτελεί δραστηριότητες σε τρισδιάστατους, εικονικούς κόσμους, χωρίς γυαλιά ή ειδικά περιφερειακά.

lenovo-yoga-book-9i.jpg

Yoga Book 9i: Μια Συσκευή Απεριόριστων Δυνατοτήτων

To ολοκαίνουργιο Yoga Book 9i είναι το πρώτο OLED laptop με πλήρους μεγέθους διπλή οθόνη και προσφέρει μια εξαιρετική γκάμα δυνατοτήτων, σχεδιασμένων έτσι ώστε να επιτρέπουν στο δημιουργικό χρήστη να χτίσει τη δική του ιστορία. Περισσότερο ευέλικτο από ό,τι ένα κλασικό clamshell laptop, το εξαιρετικά ευέλικτο Yoga Book 9i, βασισμένο στην πλατφόρμα Intel Evo προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων χάρη στη διπλή οθόνη, πολλαπλές λειτουργίες και ανώτερου επιπέδου διασκέδαση. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά καταναλωτών, που έχουν στόχο να οδηγήσουν τη δημιουργικότητα σε νέα επίπεδα, καθώς το Yoga Book 9i υποστηρίζει πολύπλευρες ψηφιακές ανάγκες και στηρίζει τις φιλοδοξίες των χρηστών του, σε επίπεδο εργασίας, δημιουργίας, εκπαίδευσης ή διασκέδασης.

Λειτουργίες σε Διπλή Οθόνη για Αποδοτικότητα Άλλου Επιπέδου

Αξιοποιώντας τη δύναμη της έως και τελευταίας γενιάς επεξεργαστών Intel Core, το Yoga Book 9i επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλευτούν την πλήρη εμπειρία ενός laptop, απολαμβάνοντας παράλληλα την ευελιξία και τις δυνατότητες εκτέλεσης παράλληλων εργασιών, χάρη στη διπλή οθόνη. Αυτές οι λεπτές και ελαφριές συσκευές, βασισμένες στην πλατφόρμα Intel Evo, είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν απόλυτα ομαλές εμπειρίες μέσα από ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, που συνδυάζονται με καταπληκτική ανταπόκριση, διάρκεια της μπαταρίας και συνδεσιμότητα.

Η τεχνολογία διπλής οθόνης του Yoga Book 9i προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ευέλικτων εμπειριών. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι απλό, όπως η δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο και η προβολή του περιεχομένου πάνω σε δύο οθόνες πλήρους μεγέθους μέσα από μια απλή κίνηση με 5 δάχτυλα. Ή, για όσους επιθυμούν να επεξεργαστούν δύο ξεχωριστά αρχεία ταυτόχρονα, μπορούν να τα προβάλουν παράλληλα, ένα σε κάθε οθόνη, για κορυφαία παραγωγικότητα. Αντίστοιχα, οι καταναλωτές μπορούν να προβάλουν κάποιο βίντεο στη μία οθόνη ενώ παράλληλα κρατούν σημειώσεις ή συγκεντρώνουν πληροφορίες στη δεύτερη οθόνη, χωρίς διακοπές.

Η λεπτή και ελαφριά, μετατρέψιμη μορφή της συσκευής προσφέρει την ευελιξία της απρόσκοπτης μετάβασης από laptop σε tablet ή και tent mode, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Σε μια συνάντηση δια ζώσης, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν το tent mode ώστε να προβάλουν μια παρουσίαση στη μία οθόνη, ενώ παράλληλα παρακολουθούν και ελέγχουν τη ροή της μέσα από τη δεύτερη οθόνη. Η επικοινωνία και συνεργασία στο πλαίσιο εικονικών συναντήσεων επίσης ενισχύεται μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρουν οι δύο οθόνες, επιτρέποντας στον οικοδεσπότη να προβάλει μια παρουσίαση στη μία οθόνη, ενώ από τη δεύτερη παρακολουθεί τη συζήτηση, απαντά σε ερωτήσεις και ελέγχει τα σλάιντς.

Το Yoga Book 9i συνοδεύεται επίσης από ειδική βάση που επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται ευκολότερα ενώσω βρίσκονται σε κίνηση. Το αποσπώμενο πληκτρολόγιο Bluetooth ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες παράλληλης εκτέλεσης εργασιών, όπως άλλωστε και η ειδικά σχεδιασμένη από τη Lenovo γραφίδα Smart Pen, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση και βελτίωση της παραγωγικότητας.

lenovo-yoga-book-9i-1.jpg

Εξελιγμένο Λογισμικό & Διασκέδαση

Το καινοτόμο λογισμικό του Yoga Book 9i, σχεδιασμένο από τη Lenovo, σε συνεργασία με τη Microsoft, ενισχύει επίσης τη δυνατότητα του χρήστη να εργάζεται, να μαθαίνει, να προβάλει υλικό, να δημιουργεί αλλά και να επιδίδεται σε ελαφρύ gaming. Βασισμένο στα Windows 11, το λογισμικό περιλαμβάνει λειτουργίες έξυπνης γραφής και ανάγνωσης, καθώς και δυνατότητες τήρησης σημειώσεων για εκπαίδευση από το σπίτι. Η λειτουργία αυτή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κρατά σημειώσεις στη μία οθόνη ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ένα διαδικτυακό μάθημα μέσα από τη δεύτερη οθόνη.

Όταν έρχεται η στιγμή για ξεκούραση και χαλάρωση, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν κάποια ταινία στη μία οθόνη ενώ παράλληλα αναζητούν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αυτή στη δεύτερη οθόνη. Χάρη στις δύο οθόνες OLED PureSight 13,3 ιντσών, με ανάλυση 2.8Κ, ακρίβεια χρωμάτων 100% DCI-P3 και Dolby Vision HDR, οι χρήστες θα εντυπωσιαστούν από τα απόλυτα ζωντανά χρώματα, τη βελτιωμένη αντίθεση και την πλουσιότερη λεπτομέρεια της οπτικής εμπειρίας. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία ήχου Dolby Atmos και την περιστρεφόμενη κατά 360 μοίρες μπάρα ήχου, εφοδιασμένη με ηχεία Bowers & Wilkins, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εξαιρετική εμπειρία διασκέδασης. Ένα επιπλέον σχεδιαστικό στοιχείο, με τη δική του ιδιαίτερη σημασία, είναι το σύγχρονο όσο και εκλεπτυσμένο χρώμα του Yoga Book 9i, σε τόνο Tidal Teal. Η συσκευή παραδίδεται επίσης σε συσκευασία με οικολογικό πρόσημο, καθώς τα υλικά προστασίας από κραδασμούς, η συσκευασία δώρου αλλά και η εξωτερική συσκευασία ενσωματώνουν 100% ανακυκλωμένο χαρτί.

lenovo-yoga-aio-9i.jpg

Yoga AIO 9i Desktop: H Επιτομή της Εκπληκτικής Διάκρισης

Σχεδιασμένο με επίκεντρο τον δημιουργικό χρήστη, το νέο Yoga AIO 9i (32’’) είναι ένα κατασκευαστικό θαύμα, ειδικά φτιαγμένο για να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό κεντρικό στοιχείο σχεδόν κάθε χώρου εργασίας, διαθέτοντας την ισχύ και τα γραφικά ώστε να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών επιδιώξεων. Η συσκευή αυτή, με τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της, αποτελεί έναν υπολογιστή desktop κατηγορίας όλα-σε-ένα, που διαθέτει μεγάλη οθόνη, 31,5 ιντσών, χωρίς πλαίσιο στις τρεις πλευρές της, ανάλυση 4Κ 100% sRGB, που βρίσκεται μέσα σε ένα λεπτό πλαίσιο με μεταλλικό βραχίονα, ο οποίος προσαρμόζεται στην επιθυμητή γωνία. Σχεδιασμένη έτσι ώστε πραγματικά να εξοικονομεί χώρο, η διακριτική, αεριζόμενη βάση προσφέρει επτά θύρες στην πίσω πλευρά της για καλύτερη διαχείριση των καλωδίων, καθώς και ενσωματωμένο, ασύρματο φορτιστή για smartphone.

Εφοδιασμένο με έως και τελευταίας, 13ης γενιάς Intel Core i9 επεξεργαστές, οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν έως και με NVIDIA® GeForce Next Gen Laptop GPU, το Yoga AIO 9i διαθέτει αρκετή ισχύ ώστε να ανταποκριθεί σε γραφιστικές εργασίες με άνεση, αλλά και να καλύψει απαιτητικές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών/εικόνων, όπως και gaming. Ενισχύοντας τόσο τη δημιουργικότητα όσο και τη συνεργατικότητα, αυτό το PC διαθέτει επίσης τέσσερα ηχεία Harman Kardon, τεχνολογία Dolby Atmos και ενσωματωμένη, υπέρυθρη (IR) webcam 5MP, με ειδικό, ηλεκτρικό κλείστρο και δυνατότητες έξυπνης σύνδεσης στο λογαριασμό του χρήστη.

lenovo-yoga-aio-9i-1.jpg

Σχεδιασμένο έτσι ώστε να συγκινεί μέσα από τη μινιμαλιστική προσέγγισή του, αυτός ο desktop υπολογιστής υποστηρίζει τη διαχείριση πολλαπλών συσκευών, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν και να φορτίζουν το laptop και το ΑΙΟ χάρη στο πλήρους λειτουργίας καλώδιο USB Type-C, ελέγχοντας και τις δύο συσκευές μέσα από το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Έχοντας το περιβάλλον κατά νου, η συσκευή αυτή είναι κατασκευασμένη από 75% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στο μέσο πλαίσιο της οθόνης και 65% ανακυκλωμένο πλαστικό στα επάνω και κάτω καλύμματα του ειδικού πληκτρολογίου. Παράλληλα, υποστηρίζει πολλαπλούς φωνητικούς βοηθούς, για μια αποτελεσματική εμπειρία μετατροπής της ομιλίας σε εντολές.

lenovo-project-chronos.jpg

Το Project Chronos της Lenovo: Εικονική Ελευθερία

Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο πιο συναρπαστικούς και ουσιαστικούς τρόπους ενίσχυσης του υβριδικού τρόπου ζωής, μέσα από νέες και δυναμικές εμπειρίες. Επομένως, η δυνατότητα συνεργατικότητας, επικοινωνίας και επίτευξης αυτών των εμπειριών, τόσο στον εικονικό όσο και τον υλικό κόσμο ασκεί ολοένα και μεγαλύτερη έλξη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Εμπνευσμένη από το όραμα της προσφοράς εξυπνότερης τεχνολογίας για όλους, η Lenovo παρουσιάζει μια πρόταση μεικτής πραγματικότητας, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει μια εντελώς νέα και απλουστευμένη, συνδυαστικά εικονική και απτή εμπειρία για τους καταναλωτές.

Κατασκευασμένο ως οικιακή υπολογιστική συσκευή, απευθυνόμενη στον τεχνολογικά πρωτοπόρο δημιουργό, το Project Chronos της Lenovo προσφέρει μια εμπειρία απαλλαγμένη από ανάγκη για ειδικά γυαλιά, πλήρως ελεγχόμενη μέσα από τις κινήσεις του σώματος, που επιτρέπει στους καταναλωτές και τους δημιουργούς να προβάλλουν εικονικά το ρεαλιστικό avatar τους, χωρίς την ανάγκη για το οποιοδήποτε περιφερειακό καταγραφής κίνησης (mocap). Αντίθετα, οι κινήσεις του χρήστη καταγράφονται μέσω μιας προηγμένης κάμερας βάθους, η οποία αναπαράγει τις κινήσεις σε πραγματικό χώρο μέσα σε ένα τρισδιάστατο, εικονικό περιβάλλον, προβάλλοντάς τες σε μια οθόνη στο σπίτι τους, μέσω θύρας DP ή HDMI, για παράδειγμα μια τηλεόραση ή κάποια μεγάλη οθόνη υπολογιστή. Από τη στιγμή που δημιουργείται το avatar, o χρήστης μπορεί να το ελέγχει χρησιμοποιώντας απλά τις χειρονομίες, τις κινήσεις, τη στάση του σώματός ή ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου, και να βλέπει όλα αυτά να αποτυπώνονται στην οθόνη, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Φτιαγμένο για το Σπίτι

Ο υλικός εξοπλισμός αποτελείται από έναν κομψό, σύγχρονο υπολογιστικό σταθμό, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στον τοίχο ή σε μια επιφάνεια ακριβώς κάτω ή πάνω από τη συμβατή τηλεόραση ή οθόνη (πωλούνται χωριστά). Η ενσωματωμένη κάμερα RGB και η καινοτόμα υπολογιστική αρχιτεκτονική είναι βελτιστοποιημένες ώστε να παρέχουν χαμηλή καθυστέρηση απόκρισης, επιτρέποντας έτσι μια ταχεία όσο και ακριβή καταγραφή των κινήσεων όλου του σώματος. Προκειμένου να θωρακίζεται η ιδιωτικότητα, η κάμερα μπορεί να στραφεί προς τα κάτω, για επιπλέον σιγουριά, όταν είναι απενεργοποιημένη και δεν χρησιμοποιείται.

Το Project Chronos προσφέρει ένα νέο επίπεδο ελευθερίας σε εκείνους που συχνάζουν σε εικονικούς χώρους ή όσους στρέφονται στην τεχνολογία για να επικοινωνήσουν με τους άλλους. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν ευκολότερα περιεχόμενο σε εικονικούς κόσμους ή να εξελιχτούν σε VTuber μέσα από ένα ρεαλιστικό avatar, χωρίς να χρειάζεται να φορούν κάποια συσκευή καταγραφής κινήσεων ή ειδικά γυαλιά. Ένας προπονητής μπορεί να ασκείται απομακρυσμένα και εικονικά στο πλευρό του πελάτη, δείχνοντάς του τη σωστή στάση και τις τεχνικές εκτέλεσης της άσκησης. Ο χρήστης μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί σε κάθε είδους εικονικό χαρακτήρα και να έρθει σε επαφή με νέους φίλους στον εικονικό κόσμο, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια της απόστασης, του χρόνου και του περιβάλλοντος. Οι εμπειρίες gaming μπορούν να αποκτήσουν περισσότερο ρεαλιστική και διαδραστική διάσταση, χάρη στις καθαρά ορατές εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του σώματος, οι οποίες αποτυπώνονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

lenovo-tab-extreme.jpg

Lenovo Tab Extreme: Μεγαλύτερο, Καλύτερο, Ανώτερο

Η Lenovo ανατρέπει τα δεδομένα ως προς το τι θεωρείται premium tablet, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη πρότασή της μέχρι στιγμής, το 14,5 ιντσών Lenovo Tab Extreme. Η συσκευή αυτή υπερβαίνει κάθε προσδοκία, προκειμένου να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα, καθώς συνδυάζει εντυπωσιακά στοιχεία και στοχευμένες καινοτομίες που οδηγούν τη διασκέδαση και την παραγωγικότητα σε άλλο επίπεδο.

Απόλαυση στο Μέγιστο Βαθμό

Ξεκινώντας με την οθόνη 3Κ ΟLED, η οποία προσφέρει χρωματικό φάσμα DCI-P3 και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz, το tablet αυτό μπορεί να αναλάβει χρέη home theater, πρακτικά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Διαθέτει εκπληκτική αναλογία αντίθεσης 1Μ:1, έτσι ώστε να προσφέρει ένα εξαιρετικό φάσμα φωτεινότητας, το οποίο πλησιάζει εντυπωσιακά στο τι θα έβλεπε κανείς στην πραγματικότητα. Σε επίπεδο ήχου, η τεχνολογία Dolby Atmos σε συνδυασμό με μια σειρά οκτώ τετρακάναλων ηχείων JBL υψηλών επιδόσεων, κατανεμημένων εξίσου μεταξύ woofer και tweeter, δημιουργούν μια δυναμική, ρεαλιστική ηχητική εμπειρία. Ο ισχυρός, οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Dimensity 9000 και η μπαταρία με διάρκειας έως και 12 ωρών έρχονται να ολοκληρώσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του πανίσχυρου tablet. Όμως, αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο απόλυτα στοχευμένος σχεδιασμός του.

lenovo-tab-extreme-1.jpg

Στοχευμένη Καινοτομία

Με την ενίσχυση του υβριδικού τρόπου ζωής, ο ρόλος του tablet έχει εξελιχτεί, κι ενώ αρχικά ήταν αμιγώς μια συσκευή διασκέδασης, πλέον αποτελεί ένα δεύτερο, φορητό υπολογιστή στο σπίτι, που επιτρέπει τη γρήγορη μετάβαση από τη διασκέδαση στην παραγωγικότητα και ξανά πίσω. Αυτός είναι και ο λόγος που το Lenovo Tab Extreme κατασκευάστηκε έτσι ώστε να προσαρμόζεται αβίαστα στις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη. Για παράδειγμα, η βάση διπλής λειτουργίας που διαθέτει, προσαρμόζεται μαγνητικά στη συσκευή και επιτρέπει στους χρήστες να την τοποθετούν οριζόντια ή κάθετα, ανάλογα με το τι χρειάζονται ανά πάσα στιγμή. Όμως, η πραγματική καινοτομία έγκειται στο ειδικό πληκτρολόγιο (διατίθεται ξεχωριστά σε ορισμένες αγορές), το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να τοποθετείται επάνω του και στη συνέχεια να ρυθμίζεται έτσι ώστε να προσφέρει στο χρήστη την πλέον άνετη γωνία θέασης. Εκεί, το tablet σχεδόν αιωρείται, μιμούμενο τη μορφή ενός κλασικού φορητού ή desktop υπολογιστή, με το πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού, ενώ ο κεντρικός βραχίονας προσφέρει μια μοναδική, προστατευτική θέση αποθήκευσης της γραφίδας Lenovo Precision Pen 3, όταν η συσκευή είναι κλειστή.

Έξυπνα χαρακτηριστικά πλαισιώνουν το tablet, συμπεριλαμβανομένης ηχητικά και οπτικά προσαρμοζόμενης τεχνολογίας καταγραφής κινήσεων, η οποία διατηρεί αυτόματα την κάμερα εστιασμένη πάνω στο χρήστη στη διάρκεια των βιντεοκλήσεων, ακόμη κι όταν αυτός μετατοπίζεται στην καρέκλα του. Η συσκευή αξιοποιεί παράλληλα την τεχνολογία ηχητικής εστίασης, έτσι ώστε τα τέσσερα ενσωματωμένα μικρόφωνα να απαλείφουν τον περιβαλλοντικό θόρυβο, προσφέροντας κρυστάλλινη ποιότητα φωνής, σε μια ακτίνα πενήντα εκατοστών. Όταν στο δωμάτιο βρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα που συμμετέχουν στην κλήση, ενεργοποιείται η λειτουργία καταγραφής φωνής σε ακτίνα 360 μοιρών, έτσι ώστε να ακούγονται όλοι. Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα θέασης, η οθόνη του tablet, πιστοποιημένη κατά πρότυπο TÜV Rheinland, προσαρμόζει αυτόματα τον τρόπο που προβάλλονται τα χρώματα, ανάλογα με το περιβάλλον φως και τη χρωματική θερμοκρασία. Σχεδιασμένο έχοντας το περιβάλλον κατά νου, το σασί του Lenovo Tab Extreme είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, ενώ η συσκευασία του είναι πλήρως απαλλαγμένη από πλαστικά. 

lenovo-tab-extreme-2.jpg

Ο Χώρος και η Ευκαιρία για Περισσότερα

Βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα Android 13 και το πλέον σύγχρονο λειτουργικό της Lenovo, το Lenovo Tab Extreme επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν παράλληλα διάφορες εργασίες, υποστηρίζοντας την ταυτόχρονη εκτέλεση έως και τεσσάρων εφαρμογών μέσω της λειτουργίας split screen και τη δυνατότητα να ανοίγουν έως και 10 εφαρμογές ως αιωρούμενα παράθυρα. Με στόχο την αποτελεσματική συνεργατικότητα, χωρίς περιορισμούς από το ποιες συσκευές εμπλέκονται, οι χρήστες έχουν την ευελιξία να αξιοποιούν το tablet τους ως επιφάνεια σκιτσαρίσματος, έτσι ώστε να συνδυάζονται αβίαστα με το laptop τους μέσω της DP-in θύρας USB Type-C ή να το χρησιμοποιούν σαν επιφάνεια ελέγχουν με την οθόνη τους, μέσω της DP-out θύρας USB Type-C. Προκειμένου να απολαμβάνουν τις δυνατότητες αυτές χωρίς την επιβάρυνση των καλωδίων, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν την εφαρμογή Lenovo Freestyle ώστε να συνδέσουν ασύρματα το Lenovo Tab Extreme με το δικό τους Lenovo Windows PC για εύκολο διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ των συσκευών, τη δυνατότητα να αντιγράφουν ή να επεκτείνουν τα όσα προβάλλονται στην οθόνη του υπολογιστή τους, για περισσότερο χώρο ή να χρησιμοποιούν το tablet ως δεύτερο touchpad για το PC τους. Διατίθενται επίσης επιπλέον εφαρμογές που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα και την εργασία, μεταξύ των οποίων το Clip Studio Paint, για σχεδιασμό, αλλά και το WPS Office για ενισχυμένη παραγωγικότητα. 

lenovo-smart-paper.jpg

Lenovo Smart Paper: Απογειώνοντας τη Μαγεία στις Σημειώσεις

Οι σημειώσεις είναι μια αναγκαιότητα για πολλούς, είναι όμως κουραστικό να κρατάς σημειώσεις σε χαρτιά στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπου προτεραιότητα έχει η μετακίνηση με το ελάχιστο δυνατό βάρος, ενώ παράλληλα δεν είναι ότι καλύτερο για το περιβάλλον. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, όμως, υπάρχουν επαγγέλματα και σπουδές που προκρίνουν τη φυσική και ενστικτώδη γραφή με το χέρι, έναντι της πληκτρολόγησης. Προκειμένου να προσφέρει μια νέα αλλά ταυτόχρονα οικεία εμπειρία, για όσους χρειάζεται να κρατούν πολλές σημειώσεις, η Lenovo παρουσίασε το Lenovo Smart Paper, την εξελιγμένη πρότασή της στον τομέα των ψηφιακών σημειωματάριων. Εύκολο στο κράτημα και τη μεταφορά, το Lenovo Smart Paper είναι μια λεπτή συσκευή αφής, 10.3 ιντσών με αντιθαμβωτική τεχνολογία, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη μέσα σε ένα ελαφρύ, πλήρως μεταλλικό πλαίσιο, και είναι βέβαιο πως θα εξοικονομήσει χώρο στο σακίδιο του χρήστη της. Εκμεταλλευόμενο τη θαυμαστή τεχνολογία Ε-Ink, αυτό το ψηφιακό σημειωματάριο προσφέρει στους χρήστες την αίσθηση της γραφίδας πάνω στο χαρτί, στην οποία είναι συνηθισμένοι, παράλληλα με μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες που βελτιστοποιούν την παραγωγικότητά τους με απρόσμενους τρόπους.

Μία Γραφίδα Για Όλα

Τη συσκευή συνοδεύει μια ενεργή γραφίδα χωρίς μπαταρία, η οποία μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα μέσα στο πλαίσιο της συσκευής. To Lenovo Smart Paper Pen δεν χρειάζεται ποτέ φόρτιση και διαθέτει μαλακό άκρο με ταχύτητα απόκρισης έως 23 millisecond, έτσι ώστε η εμπειρία γραφής να είναι οικεία και άνετη, χωρίς καμία καθυστέρηση. Μέσα από αυτή τη μία γραφίδα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν εννέα διαφορετικές ρυθμίσεις, ανάμεσά τους στυλό διαρκείας, μολυβιού (ξύλινου και μηχανικού), μαρκαδόρου, ακόμη και καλλιγραφίας, έτσι ώστε να μην χάνουν χρόνο, αναζητώντας το κατάλληλο εργαλείο. Διαθέτοντας 4.096 επίπεδα ευαισθησίας πίεσης και αναγνώριση κλίσης στη γραφίδα, καθώς και 74 επιλογές διαμόρφωσης επιφάνειας (για παράδειγμα, διαγραμμισμένη, κενή, ακόμη και χαρτί για παρτιτούρες), οι χρήστες μπορούν εύκολα να γράφουν, σχεδιάζουν, σκιτσάρουν, σκιάζουν και εικονογραφούν με ακρίβεια, επί ημέρες. 

lenovo-smart-paper-1.jpg

Εξυπνότερες Σημειώσεις για Όλους

Εκτός του ότι προσφέρει την αίσθηση και την ακρίβεια της γραφής πάνω σε πραγματικό χαρτί, αυτό το ψηφιακό σημειωματάριο παρέχει επίσης ένα νέο επίπεδο ευκολίας που μόνο η έξυπνη, συνδεδεμένη τεχνολογία μπορεί. Διαθέτει δύο ενσωματωμένα μικρόφωνα, ικανά να μετατρέψουν το Lenovo Smart Paper σε ψηφιακό μαγνητόφωνο, επιτρέποντας στους χρήστες να ηχογραφούν κάποια σύσκεψη ή διάλεξη, ενώ παράλληλα κρατούν σημειώσεις. Αν δεν μπορούν να θυμηθούν το πλαίσιο στο οποίο κράτησαν κάποια σημείωση στη διάρκεια μίας από αυτές τις ηχογραφήσεις, μπορούν απλά να επιλέξουν τη σημείωση για να ακούσουν μια σύντομη αναπαραγωγή των όσων λέγονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή μπορούν να ακούσουν και ολόκληρη την ηχογραφημένη διάλεξη από την αρχή.

Με 50GB αποθηκευτικού χώρου, αρκετού για να συγκεντρώσει περισσότερες από 50.000 σελίδες σημειώσεων, οι χρήστες μπορούν εύκολα να διαγράφουν και να μετακινούν σημειώσεις, οργανώνοντάς τες παράλληλα σε φακέλους. Τέλος στο φυλλομέτρημα προκειμένου να βρεθεί μια σημείωση πριν από μήνες· αντίθετα, η αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά που περιλαμβάνει χιλιάδες χειρόγραφες σημειώσεις μπορεί να εκτελεστεί μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ εξίσου εύκολα μπορεί να μετατραπούν οι χειρόγραφες σημειώσεις σε κείμενο. Έχοντας πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία μέσω του eBooks.com, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν γρήγορα λέξεις-κλειδιά στα ψηφιακά βιβλία και σημειώσεις που έχουν αποθηκεύσει στη συσκευή. Μέσα από την εφαρμογή Lenovo Smart Paper, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις σημειώσεις και τα βιβλία τους από οπουδήποτε, καθώς και τη δυνατότητα cloud sync ώστε να κρατούν αντίγραφα των αρχείων τους, τα οποία μπορούν να συγχρονίζονται σε διάφορες συσκευές που τρέχουν λειτουργικό Android, iOS και Windows. Με την εφαρμογή αυτή, οι χρήστες μπορούν επίσης να μεταγράφουν ηχογραφήσεις και να μεταφράζουν κείμενα σε διάφορες γλώσσες.

Επιδόσεις Επόμενης Γενιάς: το Νέο Yoga Slim 6i και τα Ανανεωμένα Yoga 9i (14’’,8), Yoga Slim 7i Carbon (13’',8) και Yoga 6 (13’’,8) Laptops

To νέο Yoga Slim 6i (14”, 8), γνωστό ως Lenovo Slim 7 (14”, 8) στις ΗΠΑ, προσφέρει σε όσους αναζητούν έμπνευση μια εξαιρετικά σχεδιασμένη, φορητή αλλά ισχυρή συσκευή. Λεπτό, ελαφρύ και όμορφο, αυτό το laptop προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εργάζονται και να δημιουργούν περιεχόμενο με ευκολία, είτε βρίσκονται εκτός έδρας, είτε στο σπίτι. Βασισμένο στην πλατφόρμα Intel Evo, το Yoga Slim 6i είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει στους χρήστες ομαλότατες εμπειρίες επικοινωνίας. Κατασκευασμένο από στιβαρά, πλήρως μεταλλικά στοιχεία αλουμινίου, διαθέτει ένα λεπτό αλλά παράλληλα άκρως ανθεκτικό σασί και προτεταμένη θέση κάμερας, για ευκολία στο άνοιγμα. Προτείνεται με έως και 14 ιντσών οθόνη OLED με τεχνολογία Dolby Vision, γεγονός που επιτρέπει στο Yoga Slim 6i να προσφέρει μια οπτικά ικανοποιητική εμπειρία. Χάρη στη μεγαλύτερη αναλογία 16:10 και την προαιρετική υποστήριξη αφής, δημιουργικές εργασίες, όπως η ελαφρά επεξεργασία video ή φωτογραφιών καθίστανται ακόμη πιο απλές. Βασισμένο στους νέους επεξεργαστές 13ης γενιάς Intel Core, το Yoga Slim 6i παρέχει επίσης μια βελτιωμένη εμπειρία τηλεδιάσκεψης στους χρήστες, με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου και λειτουργίες θόλωσης του φόντου, για ένα ακόμη πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Η Lenovo παρουσίασε επίσης ανανεωμένες εκδόσεις των Yoga 9i (14”, 8) και Yoga Slim 7i Carbon (13”, 8), βασισμένων έως και σε 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, έτσι ώστε να προσφέρουν ακόμη εντυπωσιακότερες επιδόσεις, με στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας και της παραγωγικότητας. Επίσης, το καινούργιο, ανανεωμένο Yoga 6 (13”, 8) laptop, προσεγγίζει δυναμικά το θέμα της ενεργειακής κατανάλωσης, χάρη στους νέους επεξεργαστές AMD Ryzen 7000, με ενισχυμένη διάρκεια μπαταρίας, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται για περισσότερο χρόνο στις ανάγκες της απομακρυσμένης εργασίας

Υπηρεσίες και Λογισμικό Υποστήριξης

Πέρα από τις παραπάνω κορυφαίες επιλογές σε επίπεδο υλικού εξοπλισμού, η Lenovo προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών υποστήριξης, προστασίας και διασφάλισης καλής λειτουργίας των συσκευών, έτσι ώστε τα προϊόντα της να αποδίδουν στο μέγιστο, σε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο, όπως για παράδειγμα μέσω του νέου λογισμικού ασφαλείαςLenovo Smart Lock που βασίζεται στην τεχνολογία cloud. Για ένα επιπλέον επίπεδο ευκολίας στην υποστήριξη των laptop συσκευών που παρουσιάστηκαν σήμερα, το πακέτο Premium Care Plus της Lenovo ενσωματώνει πολλές από τις διαθέσιμες υπηρεσίες σε μια ενιαία λύση. Αυτή η σφαιρική υπηρεσία περιλαμβάνει προηγμένη υποστήριξη σε επίπεδο υλικού εξοπλισμού και λογισμικού, προστασία από ζημιές (Accidental Damage Protection), επέκταση της εγγύησης των μπαταριών, καθώς και τις υπηρεσίες Lenovo Migration Assistant και Lenovo Smart Performance -ένα αυτοδιαγνωστικό έλεγχο υγείας του συστήματος, που ενσωματώνεται στο Lenovo Vantage.

About Freegr network

Από το Blogger.