Παγκόσμια ημέρα ζώων - 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007


Αξίζει να αφιερώσουμε λίγη από την προσοχή μας, έστω και για μια μέρα του χρόνου, στα πιο αδικημένα, τα πιο βασανισμένα και τα πιο εξευτελισμένα πλάσματα του πλανήτη.
Τα ζώα συνυπάρχουν με τον άνθρωπο από τη δημιουργία του κόσμου. Εκείνος όμως δυστυχώς δεν τα είδε ποτέ ως συγκατοίκους του και δεν τους αναγνώρισε σε καμία περίπτωση το ισότιμο με εκείνου δικαίωμά τους στη ζωή. Απεναντίας, ανέκαθεν τα εκμεταλλεύεται και τα χρησιμοποιεί για να εξυπηρετεί δικές του αποκλειστικά ανάγκες. Ανάγκες που ενώ στην αρχική τους μορφή ήταν πρωτογενείς(ανάγκες τροφής, ενδυμασίας, εργασίας κ.λ.π.) αργότερα μεταλλάχθηκαν σε μέσον εξέλιξης και ανάδειξης της απληστίας και της ματαιοδοξίας του.
Τα ζώα για τον άνθρωπο σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εμπορεύσιμο είδος. Είναι κι αυτά προϊόντα της σύγχρονης αδηφάγου καταναλωτικής του συνείδησης. Με τον ψυχρό και ανελέητο ορθολογισμό του ο άνθρωπος αδυνατεί να αναπτύξει την αντιληπτική συναισθηματική του ικανότητα να έρχεται στη θέση του αδύναμου και του αδικημένου.Δεν νομιμοποιείται να μιλάει για πολιτισμό ένα είδος όπως ο άνθρωπος όταν έχει καταδυναστεύσει όλα τα υπόλοιπα είδη από τα οποία διαφέρει μόνο ως προς την κατακτητική του μανία και ματαιοδοξία.( Η λογική του για την οποία καμαρώνει είναι σχετική έννοια). Κακοποιεί και θέλει μόνο να παίρνει αχόρταγα από εκείνα, χωρίς να τους αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα ύπαρξης. Τα αναγνωρίζει σαν τροφή, σαν ντύσιμο, σαν διασκέδαση, σαν καλλυντικά, σαν αξεσουάρ.Εκατομμύρια ζώα μαζικής εκτροφής οδηγούνται καθημερινά, με τις χειρότερες συνθήκες, στα σφαγεία, με σκοπό το γρήγορο κέρδος και με αποτέλεσμα την διαρκή αύξηση του μέσου όρου του βάρους του παγκόσμιου παχύσαρκου πληθυσμού. Την ίδια ώρα, άνθρωποι του λεγόμενου τρίτου κόσμου πεθαίνουν από την πείνα γιατί οι φυτικές καλλιέργειες ανά τον κόσμο τείνουν να έχουν ως κύριο καταναλωτή τα ζώα, που αποτελούν στη συνέχεια την κύρια τροφή του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου.Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο και ο άμοιρος, άβουλος και απαθής καταναλωτής, δέσμιος μιας τεχνητά επιβαλλόμενης ανάγκης και συνήθειας, ενταγμένος πια σε ένα παγκόσμιο κοπάδι, υπακούει και πειθαρχεί στα δεδομένα ενός κερδοφόρου σύγχρονου καταναλωτικού «πολιτισμού».
Η GREENPAGE , με την μη ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, θεωρώντας ως κέντρο του κόσμου το δικαίωμα στη ζωή και όχι τον άνθρωπο, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να αφυπνίσει την ναρκωμένη συναισθηματική συνείδηση του μαζικοποιημένου αυτού ανθρώπου, να τον τραβήξει έξω από τη συνήθεια της καλοπέρασης και της παθητικής αδιαφορίας και να τον κάνει να αναζητήσει μια ουσιαστική σχέση ανάμεσα σε εκείνον και τους συγκατοίκους του τα ζώα.

About Freegr network

1 Post a Comment:

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΣΜΟ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΕΝΕΡΓΑ ΞΕΚΙΝΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ (09:00).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΘΗΣΕΩΣ - ΚΟΥΚΑΚΙ - ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΜΙΛΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΝΤΥΣΟΥ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΛΑ

ΑΓΑΠΑ ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΟΥΝ

www.maria.com.gr/animalsmakelovenotwar.htm

animalsday@maria.com.gr

www.maria.com.gr/animals.pps

*ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ EMAILS, SMS, FACEBOOK FRIENDS ...

Από το Blogger.