Ενώνουν τις δυνάμεις τους τηλεόραση και... Χόλυγουντ για το Youtube


-Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και Fox δηλώνουν έτοιμα να παρουσιάσουν τη νέα ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα προβάλλονται βίντεο με τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και εκπομπές, με στόχο να ανταγωνιστούν τα «παράνομα» βίντεο του YouTube της Google
Η έκδοση της ιστοσελίδας, σε πειραματική φάση, ξεκινάει σήμερα στο Hulu.com ενώ η πρεμιέρα αναμένεται σε λίγους μήνες, σύμφωνα με εκπροσώπους των τηλεοπτικών δικτύων.
Το Hulu.com δημιουργήθηκε από την News Corp και το NBC Universal, τμήμα της General Electric Co και θα προσφέρει στους χρήστες του δωρεάν προβολή ταινιών και επεισοδίων από τηλεοπτικές σειρές, τα οποία θα υποστηρίζονται από διαφημίσεις.Θα προβάλλονται τηλεοπτικές σειρές και από τα δύο δίκτυα καθώς και ταινίες και εκπομπές των Sony Corp. και Metro-Goldwyn-Mayer Inc. «Οι καταναλωτές θα επιλέγουν πλέον μεταξύ εκπομπών, σειρών και ταινιών και όχι μεταξύ δικτύων, κάτι που, σε αθροιστική κλίμακα, τους διευκολύνει σημαντικά» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Hulu.
Το ντεμπούτο της νέας ιστοσελίδας έρχεται σε μια περίοδο που επικρατεί ένταση μεταξύ των εταιρειών τηλεοπτικής διασκέδασης και δημοφιλών ιστότοπων, όπως το YouTube, σχετικά με την μη εξουσιοδοτημένη προβολή βίντεο. Η Viacom Inc. στην οποία ανήκουν τα Comedy Central, MTV, VH1 και άλλα καλωδιακά κανάλια, έχει προχωρήσει σε μήνυση εναντίων του YouTube διεκδικώντας 1 δις. δολάρια για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Από την άλλη η Hulu θα προσφέρει νόμιμα εκατοντάδες σειρές όπως τα «30 Rock», «The Simpsons», and «Lost in Space», «Heroes», και άλλα. Όσον αφορά της ταινίας, θα προβάλλονται μόνο σε όσες έχουν δικαιώματα τηλεοπτικής προβολής.
Πηγές 'Καθημερινη'. insomnia.gr

About Freegr network

Από το Blogger.