apple

Θέλουν να... Zune στην MS κόντρα στην Apple!


Η Microsoft θα λανσάρει το Νοέμβριο τη νέα γενιά της φορητής συσκευής πολυμέσων Zune, παρουσιάζοντας τρία μοντέλα που πλησιάζουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ανταγωνιστικού iPod και μπορούν να συχρονίζουν ασύρματα μουσική, φωτογραφίες και βίντεο όταν πλησιάσουν στο PC. Ένα από τα νέα μοντέλα, που θα διατίθεται μόνο σε μαύρο χρώμα, διαθέτει σκληρό δίσκο 80 GB και οθόνη 3,2 ινστών. Είναι λεπτότερο από το Zune που παρουσιάστηκε πέρυσι, το οποίο είχε σκληρό 30 GB και μικρότερη οθόνη.Η Microsoft παρουσίασε επίσης ένα μικρότερο μοντέλο που βασίζεται σε μνήμη flash και θυμίζει στην εμφάνιση το αρχικό iPod Nano της Apple. Θα διατίθεται με χωρητικότητα 4 ή 8 GB σε ροζ, πράσινο, μαύρο και κόκκινο χρώμα.
Η νέα γενιά της συσκευής εξοπλίζεται με γυαλιστερή, γυάλινη οθόνη και ένα νέο, κυκλικό πλήκτρο αφής. Το Zune μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να συνδέεται αυτόματα στο ασύρματο δίκτυο του χρήστη και να κατεβάζει αυτόματα μουσική, φωτογραφίες και Podcast όταν βρεθεί εντός δικτύου. Η συσκευή συγχρονίζεται επίσης με τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν αποθηκευτεί μέσω του Media Center στα Windows Vista.
Τα νέα μοντέλα φτάνουν στα αμερικανικά καταστήματα στα μέσα Νοεμβρίου, με τιμές παραπλήσιες με τα αντίστοιχα μοντέλα iPod. Το Zune των 4 GB τιμάται 149 ευρώ, το μοντέλο των 8 GB 199 ευρώ και η συσκευή με σκληρό 80 GB κοστίζει 249 ευρώ.
Το Zune πιθανολογείται ότι θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του έτους.
Μέχρι σήμερα, πάντως, η Microsoft έχει αποτύχει να εντυπωσιάσει τους καταναλωτές όπως κάνει συστηματικά η Apple, που έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια iPod. Οι πωλήσεις των Zune στον έναν χρόνο κυκλοφορίας του περιορίζονται στις 1,2 εκατ. μονάδες.Η Microsoft έχει δηλώσει ότι σε αυτό το στάδιο το Zune δεν είναι κερδοφόρο, και η εταιρεία εκτιμά ότι θα χρειαστεί χρόνια για να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά. Τα νέα μοντέλα σχεδιάστηκαν από την ίδια την εταιρεία, αντί από την Toshiba όπως η πρώτη γενιά της συσκευής.

About Freegr network

Από το Blogger.