τεχνολογία

Διαδικτυακή υπηρεσία για διασύνδεση συσκευών απο τη Microsoft

Μια διαδικτυακή υπηρεσία που συγκεντρώνει και συγχρονίζει φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα αρχεία από διαφορετικές συσκευές του χρήστη, όπως PC και κινητά τηλέφωνα, παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τη Microsoft σε δοκιμαστική μορφή. H υπηρεσία Live Mesh («ζωντανό πλέγμα») συγχρονίζει τα αρχεία έτσι ώστε αν κάποιο από αυτά τροποποιηθεί οι αλλαγές θα περάσουν αυτόματα στα αντίγραφα που διατηρούνται σε άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, ο συγχρονισμός αυτός θα επέτρεπε σε μια ψηφιακή κορνίζα στο σπίτι να προβάλλει αυτόματα μια εικόνα που τραβήχτηκε από το κινητό λίγη ώρα νωρίτερα.
Η υπηρεσία θα διευκολύνει επίσης τη συνεργασία μεταξύ συναδέλφων συγχρονίζοντας τα κοινόχρηστα αρχεία τους μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών. Όπως αναφέρει το Reuters, η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε 10.000 Αμερικανούς χρήστες πρόθυμους να τη δοκιμάσουν και λειτουργεί μόνο στα Windows. Αργότερα πάντως θα επεκταθεί σε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές Mac και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα είναι το πνευματικό τέκνο του Ράι Όζι, ο οποίος αντικατέστηκε τον Μπιλ Γκέιτς ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικής λογισμικού στη Microsoft. Το Live Mesh θεωρείται υπηρεσία-κλειδί στη νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία εστιάζεται σε υπηρεσίες που τρέχουν στους διακομιστές της εταιρείας, αντί στους υπολογιστές των χρηστών -μια τακτική που οι εταιρείες τεχνολογίας αποκαλούν «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing).

About Freegr network

Από το Blogger.