τεχνολογία

ASUS Maximus III Formula για πάντα!

To νέο motherboard της ASUS εντάσσεται στην σειρά "R.O.G." (Republic Of Gamers) είναι κατασκευασμένο με βάση την τεχνολογία "Extreme Engine" και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους ενθουσιώδεις χρήστες, στους power users και στους overclockers.
Το νέο ASUS III Formula, βασίζεται στο νεότερο chipset της Intel, P55 Express και είναι συμβατό με τους επεξεργαστές "Lynnfield", Intel Core i7 και Core i5 που κάνουν χρήση του socket LGA1156. Ας το γνωρίσουμε από λίγο πιο κοντά...
Χάρη στη διαφάνεια, μπορείτε να δείτε ορισμένα στοιχεία από τον εξοπλισμό του αλλά και κάποιες από τις τεχνολογίες που ενσωματώνει (ROG Connect, GameFirst, MemPerfect, CPU Level Up, GameFirst, Extreme Tweaker, MemOK!), στο κατάστημα και πριν το αγοράσετε.
Η συσκευασία του μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον πλούσια και περιλαμβάνει εγχειρίδια χρήσης και CD με drivers και εφαρμογές (ASUS PC Probe II, AI Suite, ASUS Update, Kaspersky Anti-Virus, Sound Blaster X-Fi Utility, ASUS TurboV EVO utility). Συμπεριλαμβάνει 1 x I/O Shield, 1 x καλώδιο ROG Connect, 1 x καλώδιο SLI, την add-on κάρτα ήχου SupremeFX X-Fi, 1 x 2-in-1 ASUS Q-Connector Kit, τρια καλώδια (2 σε 1) SATA, ένα bracket δύο θυρών USB2.0 και eSATA, δεματικά και διάφορα αυτοκόλλητα.
Πλούσιο σε εξοπλισμό και με αρκετά όμορφο και ογκώδες σύστημα ψύξης. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, η τετράγωνη ψύκτρα δεξιά-πάνω αναλαμβάνει την ψύξη του PCH. Η ψύκτρα στο κέντρο του motherboard, ουσιαστικά υποβοηθάει - είναι άλλωστε συνδεδεμένη με heatpipe - τις άλλες δύο μικρότερες που έχουν αναλάβει την ψύξη στην περιοχή των MOSFETs και δεν ψύχει κάποιο chip.
Στο I/O back panel βρίσκονται μία PS/2 (για το πληκτρολόγιο), οκτώ USB2.0 θύρες, μία Firewire, μία eSATA, μία θύρα Gigabit Ethernet, πλήκτρο Clear CMOS καθώς και μία θύρα USB και ένα πλήκτρο για τις ανάγκες της τεχνολογίες ROG Connect (δεξιά). Συνολικά προσφέρει 14 θύρες USB2.0 (έξι ακόμα μέσω τριών headers) και μία ακόμη Firewire (μέσω header). Αν δεν βλέπετε θύρες για το υποσύστημα ήχου, αρκεί να αναφέρουμε πως θα πρέπει οπωσδήποτε να "κουμπώσετε" στο motherboard την κάρτα ήχου SupremeFX X-Fi (8-Channel High Definition Audio CODEC), η οποία υποστηρίζει τις τεχνολογίες EAX Advanced HD 4.0, X-Fi CMSS-3D, X-Fi Crystalizer και Creative ALchemy και η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει οπτική και ομοαξονική έξοδο.
Στη διάθεση του χρήστη υπάρχουν τέσσερα DIMM sockets για ισάριθμα αρθρώματα μνήμης τύπου DDR3-SDRAM τοποθετημένα σε διάταξη dual channel. Υποστηρίζονται οι τύποι μνήμης DDR3-2133(O.C.)/2000(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333/1066 ενώ ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει ποσότητα έως και 16GB. Φυσικά υποστηρίζονται τα αθρώματα μνήμης συμβατά με Intel Extreme Memory Profile (XMP).
Στην διάθεση του χρήστη και για τις ανάγκες του υποσυστήματος γραφικών είναι τρεις θύρες PCI Express2.0 πλήρους μήκους (αν χρησιμοποιηθει μόνο μία κόκκινη, τότε η κάρτα γραφικών σας θα τροφοδοτείται από όλο το εύρος του διαύλου, PCI Express2.0 x16, ενώ αν εγκαταστήσετε δύο κάρτες γραφικών, μέσω Nvidia SLI ή μέσω ATI CrossfireX τότε κάθε κάρτα γραφικών θα λειτουργεί με εύρος PCI Express2.0 x8). Η λευκή θύρα PCI Express2.0 πλήρους μήκους λειτουργεί με εύρος x4 (μπορείτε να εγκαταστήσετε για παράδειγμα μία ακόμη κάρτα γραφικών για τις ανάγκες των "Physics" στα games). Το Maximus III Formula προσφέρει επίσης δύο PCI Express x1 θύρες (η πρώτη είναι για την κάρτα ήχου, SupremeFX X-Fi) και δύο PCI.

About Freegr network

Από το Blogger.