128bit

Μνήμη SRAM 22nm διαθέτει η Intel

Τη διαρκή αφοσίωση της επιβεβαιώνει η Intel στο Νόμο του Moore και στα οφέλη που προσφέρει στους χρήστες υπολογιστών, κι έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ορόσημα της εταιρείας στην επεξεργαστική τεχνολογία των 22nm. Η Intel είναι η πρώτη που παρουσίασε λειτουργικά δοκιμαστικά κυκλώματα 22nm μνήμης SRAM.
Η σειρά SRAM των 364 εκατομμυρίων bits μνήμης έχει μέγεθος μόλις 0.092 τετραγωνικά micron και περιλαμβάνει 2.9 δισεκατομμύρια transistors. Πρόκειται για τα μικρότερα κελιά SRAM σε λειτουργικά κυκλώματα μέχρι σήμερα. Το δοκιμαστικό chip των 22nm σηματοδοτεί την τρίτη γενιά της τεχνολογίας high-k metal gate, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 2 χρόνια, στη γενιά των 45nm.
Η Intel παραμένει η μόνη εταιρεία που ενσωματώνει στην παραγωγή αυτό το ενεργειακά αποδοτικό χαρακτηριστικό υψηλής απόδοσης, έχοντας αποστείλει πάνω από 200 εκατομμύρια CPUs των 45nm μέχρι σήμερα.
Η κατασκευαστική ομάδα έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά μία μοναδική, πλήρη τεχνολογία για SoC σχέδια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία των 32nm της Intel, επεκτείνοντας την κορυφαία επεξεργασία των CPU process σε νέες SoC αγορές. Οι σχεδιαστές θα μπορούν να διαλέξουν μεταξύ εξαιρετικά υψηλής απόδοσης με τη CPU επεξεργασία κι εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος, η οποία είναι αναγκαία για κάθε SoC, ώστε να παρατείνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων και άλλων προϊόντων.

About Freegr network

Από το Blogger.