Η Εξάρτηση εφήβων στο Internet μπορει να εξελιχθεί σε επιδημία;

ΑΝ πιστέψουμε τις απόψεις ενός ψυχολόγου από το Sydney της Αυστραλίας, εμφανίζεται μια μεγάλη πιθανότητα το Διαδίκτυο να εξαπλώσει μια παγκοσμίου κλίμακας επιδημία, με έως και 10% των νέων να έχουν φτάσει στα όρια της εξάρτησης από αυτό και τις υπηρεσίες του.
Ο Lawrence Lam, επιδημιολόγος με ειδικότητα στην ανθρώπινη συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ και εργαζόμενος στο Παιδικό Νοσοκομείο στο Westmead, υποστήριξε τις απόψεις του επικαλούμενος έρευνες στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α., μέσα στις οποίες γραφόταν ότι το 8% των εφήβων μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως εξαρτημένοι από τους υπολογιστές, ενώ το νούμερο αγγίζει το 14% στην Κίνα, με βάση έρευνα του ιδίου.
Οι ψυχολόγοι δεν μπορούν να κατονομάσουν το πρόβλημα ως μια αληθινή εξάρτηση ή μια ψυχική ασθένεια, τόνισε ο Lam. Οι άνθρωποι που ήταν παίχτες online RPG όπως το World Of Warcraft ήταν ειδικότερα πιο κοντά στον εθισμό, ενώ όρισε τη δραστηριότητα αυτή ως "ανεξέλεγχτη και καταστροφική χρήση του Internet".
Τα αγόρια, με βάση τη μελέτη, ήταν 50% πιο πιθανό να επηρρεαστούν σε σχέση με τα κορίτσια. Ο δόκτωρ Lam συμβουλεύει τους γονείς να παρατηρούν για απότομες αλλαγές στα ωράρια αλλά και την συμπεριφορά τους, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο, τονίζοντας ότι εάν βλέπουν ότι αυτά αυξάνονται άρδην, μάλλον θα είναι υπερβολικά. Ηδη τέτοιμα μεμονωμένα περιστατικά υπάρχουν και στην χώρα μας...
Πηγή: Fudzilla

, , , , , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.