τεχνολογία

eVGA και Nvidia σχεδιάζουν νέα multi-GPU κάρτα γραφικών

Οι εταιρείες eVGA και Nvidia, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες μέσω της μοναιδκής τους συνεργασίας και θα ανακοινώσουν την κατασκευή μίας εκρηκτικής σε επιδόσεις κάρτας γραφικών, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις 30 Οκτωβρίου, σε ένα πάρτυ που θα διοργανώσουν οι δύο εταιρείες και θα έχουν την ευκαιρία να παραστούν περίπου 300 τυχεροί.
Η φρέσκια κάρτα γραφικών ενσωματώνει δύο επεξεργαστές γραφικών, ένα G200b και έναν τύπου G92b. Καλά καταλάβατε, η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών θα ενσωματώνει ένα επεξεργαστή γραφικών τύπου Geforce GTX 200 και έναν Geforce GTS 250. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να κυκλοφορεί κάρτα γραφικών με δύο GPUs, είναι όμως η πρώτη φορά που ενσωματώνονται δύο εντελώς διαφορετικοί επεξεργαστές στο ίδιο PCB.
Ο τρόπος που λειτουργούν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο επεξεργαστής γραφικών τύπου G200b αναλαμβάνει τα γραφικά ενώ ο μικρότερος G92b την φυσική περιβάλλοντος (physics). Όσο αφορά στο υποσύστημα της μνήμης, 896MB GDDR3 θα συνοδεύουν κατά πάσα πιθανότητα την G200b GPU ενώ ακόμη 512ΜΒ θα συνοδεύουν την G92b που αναλαμβάνει την λειτουργία PhysX. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στο σχετικό event δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε αυτή την φόρμα.
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dE9Jb0JwT0xIOWM4eWxQb1lCbW1fRGc6MA

About Freegr network

Από το Blogger.