ειδήσεις

CES 2010: Ολα τα αστέρια της Τεχνολογίας

Fujitsu UH900 UMPC "hands on"
Στο πλαίσιο της CES 2010 η Fujitsu παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το νέο της Fujitsu UH900 UMPC. Τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι μια οθόνη αφής των 5,6" και ο επεξεργαστής Atom Z530 της Intel. Στο διαδίδκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο του netbooknews.com που παρέχει μια αναλυτική εικόνα για το νέο σύστημα της Fujitsu από πρώτο χέρι.
CES: η Toshiba παρουσίασε την Cell TV
Οι ειδήσεις από την CES καταφθάνουν με γρήγορους ρυθμούς. Αυτή τη φορά η ειδησεογραφία έχει να κάνει με την Toshiba η οποία παρουσίασε στην έκθεση ένα νέο πρωτότυπο της "Cell TV". Η ιδιαιτερότητα του: όπως προδίδεται από την ονομασία, η τηλεόραση χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή Cell, τον ίδιο με αυτόν του Playstation 3.
Η σημαντικότερη δυνατότητα της Cell TV είναι η υποστήριξη των 3D απεικονίσεων: σε συνεργασία με τα ειδικά συνοδευτικά γυαλιά ο θεατής μπορεί να απολαύσει μοναδικές στερεοσκοπικές εικόνες. Εκτός αυτού ο ενσωματωμένος 8πύρηνος επεξεργαστής των 3,2GHz μπορεί να ανεβάσει σε πραγματικό χρόνο την ανάλυση εικόνων και ταινιών. Έτσι τα βίντεο χαμηλής ποιότητας του YouTube ή τα προγράμματα της τηλεόρασης μπορείτε να τα απολαύσετε σε καλύτερη ποιότητα.
Η τηλεόραση χρησιμοποιεί ένα σύστημα οπίσθιου φωτισμού LED, το οποίο συνίσταται από περισσότερα των 4.600LEDs. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί ένα ιδιαίτερα υψηλό κοντράστ, της τάξης του 5.000.000:1. Η φωτεινότητα της οθόνης αγγίζει τα 1.250Candela/m2, ενώ μέσω μιας τεχνικής υποφωτισμού σε 512 σημεία, η τηλεόραση μπορεί να προσφέρει ένα γεμάτο και γνήσιο μαύρο. Η Cell TV θα διατίθεται σε μοντέλα με διαγώνιο από 46 έως 55 ίντσες. Τα νέα μοντέλα αναμένεται να είναι διαθέσιμα το Φθινόπωρο.
Sony Vaio Y & S: νέες σειρές με μεγάλη αυτονομία
H Sony παρουσίασε δύο νέες σειρές φορητών υπολογιστών Vaio, με τα μοντέλα Y11 και S11. Τα μοντέλα της σειράς VAIO S απευθύνονται στους επαγγελματίες, ενώ αυτά της σειράς VAIO Y σε ιδιώτες χρήστες. Και οι δύο σειρές θα χαρακτηρίζονται από μοντέλα διαγωνίου 13".
Το Vaio Y11 ζυγίζει 1,8 κιλά, ενώ στα ηλεκτρονικά του λειτουργεί ένας Ultra Low Voltage Core 2 Duo επεξεργαστής (SU7300, 1,3 GHz). Έτσι η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τις επτά ώρες, ενώ με την χρήση μιας πρόσθετης μπαταρίας αυτή μπορεί να αυξηθεί έως τις 10 ώρες.
Ως υποσύστημα γραφικών η Sony έχει επιλέξει το chipset GMA 4500MHD της Intel. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται ένας σκληρός δίσκος των 320GB, GBit-Lan, υποδοχή Firewire, HDMI, ταχύτατο 300MBit WLAN, Bluetooth και η δυνατότητα ανάγνωσης καρτών μνήμης SD ή Memory Sticks.
Πιο ισχυρό είναι το Vaio S11: διαθέτει έναν Core i5-520M και την Geforce 310M με 512MB μνήμη, όπως κι έναν σκληρό δίσκο των 500GB. Και, όπως είναι λογικό, είναι κατά τι βαρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο (ζυγίζοντας 2 κιλά). Διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο UMTS modem, το οποίο με τη χρήση της κατάλληλης κάρτας SIM μπορεί να σας συνδέσει ασύρματα στο Internet.

About Freegr network

Από το Blogger.