ειδήσεις

CES: Δυνατά 2core netbooks, tablets και notebooks


Στην CES 2010 στο Las Vegas η Asus παρουσίασε το νέο Asus Eee PC 1008P Karim Raschid το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ροζ και καφέ. Το Asus Eee PC 1008P Karim Raschid πήρε το όνομα του από τον διάσημο Αμερικανό σχεδιαστή, ενώ όπως ήδη φαντάζεστε είναι βασισμένο στην πλατφόρμα Pine Trail της Intel. Όπως μπορείτε να δείτε, εντονότερα στην πλάτη του, ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερος και σίγουρα πρωτοποριακός για netbook.
Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Las Vegas διέθετε μπαταρία 3 κελιών, επεξεργαστή Intel Atom N450 και οθόνη με διαγώνιο 10 ιντσών, ανάλυσης 1024x600 pixels. Θα βρείτε επίσης μνήμη RAM 1GB, σκληρό δίσκο 250GB με προ-εγκατεστημένα Windows 7 Home Premium, Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth, gigabit lan, web camera με αισθητήρα 1,3MPixels.
CES 2010: Η LG παρουσιάζει το X300
Το Las Vegas επέλεξε και η LG για να παρουσιάσει στην CES 2010 το νέο της ultra thin μοντέλο LG X300 το οποίο δείχνει όμορφο και ζυγίζει ελάχιστα.
Το LG X300 διαθέτει τον επεξεργαστή Ιntel Atom Z500 στα 2GHz ο οποίος συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM και στην θέση του σκληρού δίσκο ένα solid state drive [SSD]. Το πληκτρολόγιο είναι τύπου chiclet, ενώ το touchpad δείχνει να είναι ένα με το υπόλοιπο σώμα του φορητού, ενώ διαθέτει κρυφό φωτισμό. Η μπαταρία που συνοδεύει το LG X300 έχει ονομαστική αυτονομία 7 ωρών, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει web camera, bluetooth και ενσωματωμένο 3G modem.
CES 2010: Sony Dash μια νέα συσκευή από τη Sony
Η Sony παρουσίασε στην CES 2010 το Sony Dash, μια συσκευή που ονομάζει Personal Application Viewer και μάλλον θα γίνει κάτι παραπάνω από ένα internet enabled tablet.
Το Sony Dash διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, ενσωματωμένο accelerometer, μια θύρα USB για σύνδεση συσκευών, καθώς και έξοδο για ακουστικά. Το Sony Dash τρέχει με Linux, ενώ η Sony ισχυρίζεται πως η συσκευή θα έχει πρόσβαση σε περισσότερες από 1.000 εφαρμογές, μεταξύ αυτών και εξειδικευμένες για το YouTube και social media networks, ενώ σκοπεύει να αφήσει την πλατφόρμα ανοικτή στους developers για να κατασκευάσουν τις δικές τους εφαρμογές. Τέλος εντυπωσιασμένοι έχουμε μείνει από την ανακοίνωση ότι στις ΗΠΑ θα κοστίζει μόλις 199 δολάρια.

About Freegr network

Από το Blogger.