ειδήσεις

Η χρονιά των καρτών μνήμης SD

Τα φρέσκα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην CES όσον αφορά στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και στους camcorders έχουν κάτι κοινό: χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μνήμης. Κάτι που το είδαμε στα προϊόντα όλων των μεγάλων κατασκευαστών, όπως είναι οι Canon, Panasonic, Olympus και Sony. Και παρόλο που οι δύο πρώτες εταιρείες χρησιμοποιούν εδώ και καιρό αυτό τον τύπο μνήμης, η εντυπωσιακή μεταστροφή έγινε από τις δύο τελευταίες εταιρίες, οι οποίες, έως τώρα, χρησιμοποιούσαν τους δικούς τους τύπους μνήμης: η Olympus προωθούσε τις κάρτες xD, ενώ η Sony το Memory Stick.
Γνωρίζοντας καλά την γενιά προϊόντων αφού η Sony αποφάσισε να το παίξει πληθωρική, προσφέροντας και τους δύο τύπους μνήμης: τον παλιό (Memory Stick) και το νέο (SD). Ωστόσο είναι αρκετά αμφίβολο αν η εταιρεία συνεχίζει την ίδια πολιτική και στα μελλοντικά της προϊόντα, καθώς κάτι τέτοιο και αυξάνει τον όγκο της συσκευής και ανεβάζει το κόστος παραγωγής. Εξάλλου σε μερικά κινητά τηλέφωνα της συγγενικής Sony Ericsson υπάρχει μόνο ένα slot για κάρτες μνήμης microSD.
Παράλληλα η ανάπτυξη του προτύπου συνεχίζεται. Υπάρχει ήδη το SDHC (Secure Digital High Capacity), το οποίο υποστηρίζει χωρητικότητες έως τα 32GB, ενώ ακολουθεί το SDXC (Secure Digital Extended Capacity). Το νέο στάνταρ επιτρέπει την κατασκευή καρτών μνήμης με χωρητικότητες έως τα 2ΤΒ (μια χωρητικότητα που αποτελεί, προς το παρόν, όνειρο θερινής νυκτός για τις κάρτες μνήμης). Από το Φεβρουάριο η Panasonic θα διαθέτει κάρτες SDCX σε χωρητικότητες 48 και 64GB. Αλλά και η Toshiba ανακοίνωσε μια κάρτα SDXC χωρητικότητας 64GB. Σε μια τέτοια κάρτα μνήμης θα μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 65.000 φωτογραφίες ανάλυσης των 10MPixels ή σχεδόν 30 ώρες βίντεο Full HD.

About Freegr network

Από το Blogger.