ειδήσεις

Intel: ασύρματη αναμετάδοση εικόνας

Στο πλαίσιο της CES η Intel παρουσίασε μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει, με τη χρήση ενός ειδικού adaptor, τη ασύρματη σύνδεση ενός PC με την οθόνη ή με μια τηλεόραση. Επειδή το μέλλον είναι ήδη ασύρματο να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι συμβατή με τις Centrino Advanced-N 6200, Advanced-N +WiMax 6250, Ultimate N 6300 και Intel My WiFi τεχνολογίες της εταιρείας. Μέσω της χρήσης ενός adaptor της Netgear είναι δυνατή η αναμετάδοση ακόμα και περιεχομένου HD.
Για να ακριβολογούμε ο μετατροπέας τοποθετείται απλά στις εκάστοτε θύρες HDMI, ενώ τα PCs θα πρέπει να υποστηρίζουν τις τεχνολογίες WiFi της Intel και να διαθέτουν έναν επεξεργαστή Core i3, i5 ή i7. Το αν μπορέσει να πείσει η τεχνολογία της Intel είναι κάτι που θα δούμε στο κοντινό μέλλον. Άλλωστε υπάρχουν, ήδη, τεχνικές για την ασύρματη αναμετάδοση εικόνων σε συσκευές HDMI, που δεν χρειάζονται κάποιο πρόσθετο μετατροπέα 802.11n.
Παράλληλα η μέθοδος της Intel έχει κάποιους περιορισμούς, καθώς τα Blu-rays , λόγω προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, δεν θα μπορούν να αναμεταδώσουν ασύρματα το περιεχόμενο όλων των ταινιών. Τη νέα τεχνολογία της Intel για την ασύρματη αναμετάδοση εικόνας αναμένεται να την δούμε να υλοποιείται από τις 17 Ιανουαρίου σε notebooks των Dell, Sony και Toshiba.
ΠΗΓΗ:Xbit Labs

About Freegr network

Από το Blogger.