ειδήσεις

ASUS Maximus III ExtremeΧ3

H ASUS έχει κάνει έναν ενδιαφέροντα ονομαστικό διαχωρισμό των προϊόντων της σειράς ROG σύμφωνα με το socket για το οποίο προορίζονται. Η σειρά Rampage για το s1366, η Maximus για το socket 1156 και η σειρά Crosshair για την πλατφόρμα της AMD.
Επιπλέον ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού ακολουθεί και η ανάλογη δευτερεύουσα ονομασία. Formula για τις πιο light εκδόσεις και Extreme για τις κορυφαίες.
Ασχέτως το επίπεδο εξοπλισμού όμως, και οι μεν και οι δε παραμένουν γνήσια τέκνα της σειράς Republic Of Gamers ακολουθώντας τον κόκκινο/μαύρο χρωματισμό που ορίζει το layout της σειράς ROG και με το σχεδιασμό των ψυκτρών να κερδίζει την παράσταση και τα βλέμματα.
Όπως όλες οι μητρικές ROG έτσι και η Maximus III Extreme έρχεται σε κόκκινη συσκευασία με παράθυρο στο εμπρόσθιο μέρος δίνοντας μια πρώτη γεύση από το διαμαντάκι που κρύβεται μέσα.
Επιγραμματικά, η αρκετά μεγάλη λίστα με τα χαρακτηριστικά της Maximus III Extreme όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας είναι τα ακόλουθα:
•Supports the Intel® Core™ i7, i5 and i3 Processors in the LGA1156 Package
•Intel® P55 chipset
•Dual-channel, DDR3 2200(O.C.) Support
•ROG Connect - Plug and Overclock - Tweak it the hardcore way!
•RC Bluetooth - Overwhelm your acknowledgement with wireless overclocking experience!
•USB BIOS Flashback - No worry of BIOS crash anytime!
•Extreme Engine Digi+
•USB 3.0 Support / Sata 6.0 Support
•SLI/CrossFireX On-Demand (nVidia NF200)
•10-channel Audio
Από τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα σταθούμε στα εξής:
RC Bluetooth
Όπως είδαμε στο review της Crosshair IV η ASUS με τις τελευταίες μητρικές της σειράς ROG προωθεί τη λογική του απομακρυσμένου ελέγχου της μητρικής χωρίς τη συνοδεία εξωτερικού control panel (που θα διατιθόταν στο bundle της μητρικής) αλλά μέσω δευτέρου υπολογιστή ή κινητού!
Έτσι όπως το ROG Connect λειτουργεί μέσω καλωδίου USB σε ένα Laptop/Netbook όπου μας δίδεται η δυνατότητα να έχουμε εικόνα από real-time POST codes, hardware status readouts και να κάνουμε οποιεσδήποτε on-the-fly ρυθμίσεις σε επίπεδο υλικού, έτσι και με το RC Bluetooth μας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε όλα τα παραπάνω, ασύρματα αυτή τη φορά. Μάλιστα το BT module έχει δυνατότητα διπλής λειτουργίας ανάλογα με το αν έχουμε πατημένο το onboard κουμπάκι.
Αν είναι πατημένο και φωτίζει το σήμα του Bluetooth μπαίνει σε λειτουργία RC Bluetooth(Αυτό είναι και το όνομα που εμφανίζει στο σκανάρισμα γειτονικών bluetooth συσκευών όταν ψάχνετε να το κάνετε pair με το κινητό σας) ενώ αν όχι, λειτουργεί σαν ένα οποιοδήποτε bluetooth module.
Extreme Engine Digi+
Πρόκειται για τη δυνατότητα πλήρη ελέγχου των φάσεων τροφοδοσίας του CPU ώστε αν είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί και γνώστες να μπορούμε να επιτύχουμε τη χρυσή τομή μεταξύ απόδοσης και θερμοκρασιών. Είναι ένα σύστημα ανάλογο του συστήματος ελέγχου της MSI με τη Lightning για όσους θυμούνται το περασμένο review. Η Asus μας αναφέρει:
USB BIOS Flashback
Όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι το corruption του bios μιας μητρικής που συμβαίνει ουκ ολίγες φορές ειδικά κατά τον υπερχρονισμό με τα απανωτά restart,reset κ.ο.κ.
Με το USB BIOS Flashback μπορούμε να φορτώσουμε το bios από ένα usb flash disk χωρίς να το φορτώσουμε στο onboard CMOS της μητρικής οπότε και να γίνει corrupt να μην επηρεαστεί η μητρική καν. Απλά φορτώνουμε το image στο flash disk και πάμε πάλι.
iROG
Έως τώρα για να κάνουμε αλλαγή στο configuration του συστήματός μας έπρεπε να μπορούμε να μπούμε στο γνωστό BIOS. Με το ενσωματωμένο αυτό chip η ASUS μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε παραμέτρους του συστήματός σε εντελώς hardware επίπεδο κερδίζοντας σε ευελιξία και χρόνο.
CPU Level Up
Ναί μεν πήρατε μια ROG αλλά δεν είστε και ο ποιο advanced χρήστης αν και θέλετε να πάρετε το μέγιστο απο το σύστημά σας; Γίνετε τσάμπα μάγκας με αυτό το αναμφίβολα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Εσείς επιλέγετε το μοντέλο του επεξεργαστή που θα θέλατε απο μια συγκεκριμένη λίστα που θα εμφανίσει η μητρική ανάλογα με το μοντέλο που διαθέτετε και η μητρική θα κάνει όλα τα υπόλοιπα για εσάς, σύμφωνα πάντα με τις ανοχές των εξαρτημάτων που διαθέτει ο υπολογιστής σας.

About Freegr network

Από το Blogger.