ειδήσεις

Στοίχημα για τη Microsoft τα νέα Windows Phone 7

Είναι σε θέση η Microsoft να κάνει τη μεγάλη «αντεπίθεση» στο χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) για να καλύψει το προβάδισμα που έχουν η Apple, η Google και η RIM (Blackberry); Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους αναλυτές του κλάδου, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η εμπορική διάθεση των νέων συσκευών που βασίζονται στο Windows Phone 7, το νέο λειτουργικό σύστημα του αμερικανικού κολοσσού που παρουσιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας.
Η ανταπόκριση των Αμερικανών καταναλωτών στο WinPho 7 θα αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα ενόψει του κρίσιμου τεστ των Χριστουγέννων, όπου και θα φανεί αν η Microsoft -αλλά και η Nokia που, επίσης, έχει αντίστοιχα «ζητήματα»- μπορεί να έχει ρόλο στην αγορά των smartphones.
Συσκευές
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αρχικά θα είναι διαθέσιμες εννέα συσκευές με WinPho 7 από τις Dell, HTC, LG και Samsung, εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι από την HTC. Στην Ελλάδα οι πρώτες συσκευές (σ.σ. το LG Optimus 7 θεωρείται σχεδόν σίγουρο) θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ένα θέμα που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής ελληνικών χαρακτήρων. Σημειωτέον πως τα WinPho 7 διαβάζουν χωρίς πρόβλημα ελληνικούς χαρακτήρες.
Σύμφωνα με τη Microsoft, τα WinPho 7 σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία καθιστά το τηλέφωνο πιο χρηστικό, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλα τα πράγματα που ενδιαφέρουν το χρήστη, επιτρέποντάς του να πραγματοποιεί τις εργασίες του ταχύτερα.Για παράδειγμα, η ευέλικτη αρχική οθόνη με τα Live Tiles εξασφαλίζει μια προσωπική εμπειρία, προβάλλοντας στους χρήστες το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. Τα Live Tiles ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο με δεδομένα από το Internet, όπως ειδήσεις, επαγγελματικά ραντεβού ή το status των φίλων. Επιπλέον, νέα Live Tiles μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν βάσει οποιουδήποτε περιεχομένου θέλει ο χρήστης, όπως εφαρμογές, ιστοσελίδες και μουσική.

About Freegr network

Από το Blogger.