ειδήσεις

Διπύρηνο Μini PC Ion 2 και Blu-ray Drive

Η εταιρεία Zotac ανακοίνωσε δύο Mini-PC που περιέχουν τον διπύρηνο επεξεργαστή της Intel Atom , την μονάδα γραφικών της Nvidia Ion2 και ενσωματωμένο Blu-ray αναγνώστη δίσκων. Τα λεπτόγραμμα HD-ID33BR-U and HD-ID34BR-U έχουν επίσης DVI και HDMI θύρες εξόδου βίντεο, αναλογική έξοδο ήχου και S/PDIF, τρείς USB θύρες, μια eSATA και ασύρματο δίκτυο 802.11/b/g/n.
Η Zotac και παλιότερα είχε βγάλει ποικιλία από PC που στόχευαν στα συστήματα ήχου και εικόνας, με τον ίδιο επεξεργαστή. Όμως με τα νέα μοντέλα η εταιρεία προσέθεσε και αναγνώστη Blu-ray και υιοθέτησε λεπτό στύλ που κάνει τι σύστημα να μοιάζει με στερεοφωνική συσκευή αναπαραγωγής ήχου.
Τα δύο μοντέλα έχουν τον πρόσφατα ανακοινωμένο επεξεργαστή δύο πυρήνων Atom D525, μαζί με τον ελεγκτή της Intel NM10 I/O . Η intel αρχικά προόριζε αυτό τον επεξεργαστή για δικτυωμένες συσκευές αποθήκευσης, αλλά γρήγορα βρήκαν τον δρόμο προς τα χαμηλού κόστους επιτραπέζια συστήματα. Το PC χάρις στον επεξεργαστή Nvidia's Ion 2 μπορεί να παίξει βίντεο υψηλής ανάλυσης 1080p με επιταχυνόμενο αποκωδικοποιητή σήματος για τα πρωτόκολλα AVC, VC-1 και Blu-ray με επιπλέον δύο συστήματα αναπαραγωγής επιταχυνόμενα με τσιπ.
To HD-ID34BR-U έχει 2 Gb μνήμη και 250 GB σκληρό δίσκο, ενώ το HD-ID33BR-U έχει δύο επιπλέον υποδοχές για να επεκταθεί η μνήμη του στα 4 GB και χώρο για δεύτερο σκληρό δίσκο. Σε κανένα σύστημα δεν υπάρχει προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα. Η συσκευή στο μπροστινό μέρος που φαίνεται στην φωτογραφία, περιέχει μία USB 2.0 θύρα,και μια USB 3.0 θύρα. Επίσης μπροστά υπάρχουν 2 διεπαφές για μικρόφωνο και ακουστικά των 3,5χιλ. Στο πίσω μέρος που απεικονίζετα παραπάνω έχει ακόμη μια USB 3.0 θύρα μια σύνθετη θύρα eSATA/USB 2.0 όπου μπορούν να συνδεθούν εξωτερικοί σκληροί δίσκοι. Τα δύο μοντέλα επίσης περιέχουν θύρα ethernet και εσωτερικό ασύρματο δίκτυο 802.11b/g/n μαζί με μια θύρα MiniPCI .

About Freegr network

Από το Blogger.