ειδήσεις

Πλατφόρμα AMD Zacate για τους φορητούς

Επισήμως, η AMD δεν έχει ανακοινώσει τις τεχνικές προδιαγραφές των επεξεργαστών που θα παρουσιάσει μέσα στο 2011. Όπως συμβαίνει συνήθως, οι πληροφορίες έρχονται από συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη στα χέρια τους τα νέα προϊόντα. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της MSI.
Η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να διαφημίζει ένα notebook, το οποίο είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Zacate. Η συγκεκριμένη APU (Accelerated Processing Unit) διαθέτει δύο πυρήνες Bobcat χρονισμένους στο 1.6GHz, με τη μέγιστη κατανάλωση να κινείται στα επίπεδα των 18 watts. Πέρα από τους πυρήνες Bobcat, ο AMD E-350 περιλαμβάνει κύκλωμα γραφικών και συγκεκριμένα τη GPU Radeon HD 6310, με 80 stream processors και συχνότητα λειτουργίας 500MHz.
Αυτό που ίσως δεν περίμεναν πολλοί είναι το γεγονός ότι το notebook CR650 της MSI με τον Zacate της AMD έχει διαγώνιο οθόνης 15.6 ίντσες. Η μέχρι τώρα αίσθηση ήταν ότι οι Zacate προορίζονται για μικρότερες συσκευές, ωστόσο φαίνεται ότι η AMD θέλει να απευθυνθεί σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.
Πηγή: nordichardware, pcnea

About Freegr network

Από το Blogger.