ειδήσεις

Catalyst™ από το NDA της AMD

Με το NDA Δεκεμβρίου της AMD να μας κρατάει σε αγωνία για τα χαρακτηριστικά των καρτών της σειράς 6900, έρχονται κάποιες νέες πληροφορίες στο φως για την νέα σειρά ολοκαίνουργιων και ριζικά ανανεωμένων AMD Catalysts. Όπως όλοι σας γνωρίζετε, αναφερόμαστε στην σουίτα εφαρμογών της AMD η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση καρτών γραφικών της σειράς AMD Radeon™.
Τα τρία κύρια στοιχεία της εν λόγω σουίτας περιγράφονται στην παρακάτω εικόνα:
Για την διαπίστευση της υπεροχής από πλευράς σταθερότητας των οδηγών, παρουσιάστηκε ένα συγκριτικό που διεξήχθη από ανεξάρτητο φορέα, μετά από δοκιμές που έγιναν στα προγράμματα οδήγησης - διατάξεις υλικού της AMD και της nVidia αντίστοιχα, κάτω από ακραίες συνθήκες χωρίς το αποτέλεσμα να είναι η κατάρρευση του συστήματος ή η αποτυχία απεικόνισης. Η AMD λοιπόν πέρασε τα τεστ με 100%, ενώ οι μόνες αποτυχίες που παρατηρήθηκαν ήταν στις συνθέσεις της nVidia ( πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνει ο ανεξάρτητος φορέας που προσέλαβε η AMD).
Όσον αφορά την απόδοση, με τις μηνιαίες ενημερώσεις των Catalyst οι χρήστες των καρτών της σειράς ATI Radeon™ HD 5800 αποκτούσαν όλο και περισσότερες βελτιώσεις και αυξημένες επιδόσεις σε ένα σημαντικό αριθμό παιχνιδιών. Ας δούμε λοιπόν τις βελτιώσεις στον τομέα gaming του AMD Catalyst™ 10.10 σε σύγκριση με τον 9.10.
Αναφέρεται επίσης ότι θα διατίθενται σε εβδομαδιαία βάση από την AMD, Catalyst Application Profiles, που για την εγκατάσταση τους δεν είναι αναγκαία η ενημέρωση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος οδήγησης. Επίσης οι νέοι AMD Catalyst™ θα υποστηρίζουν πλήρως το πρότυπο OpenGL 4.1 και τα OpenGL ES 2.0 APIs.
Επιπλέον, μέσα στο 2011 θα δούμε την νέα εμφάνιση του CCC, με δύο προβολές (απλή και προχωρημένη), δυναμικές ενημερώσεις με βάση το υλικό της AMD το οποίο είναι τοποθετημένο στο σύστημα, μπάρα πλοήγησης, μηχανή αναζήτησης, πρόσβαση σε κάθε ρύθμιση με μόνο ένα κλικ, προεπιλογές και βελτιωμένη χρηστικότητα σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκδόσεις του, ενώ υπάρχουν και άλλες καινοτομίες - βελτιώσεις που θα έρχονται σιγά σιγά στην επιφάνεια. Ας θυμηθούμε λοιπόν τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του CCC.
Τη σχεδίαση του νέου CCC ανέλαβε σε συνεργασία με την AMD η εταιρία Infusion, η οποία έχει πολυετή πείρα στην σχεδίαση UI. Επίσης σε έρευνα που διεξήχθη, το 100% των ερωτηθέντων προτίμησαν το νέο CCC.

About Freegr network

Από το Blogger.