ειδήσεις

Έρευνα συνδέει videogames με την επιθετική συμπεριφορά

Μια νέα έρευνα η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πρόσφατα μέσω ενός Press Release δείχνουν ότι άνθρωποι που παίζουν βιντεοπαιχνίδια με βίαιο περιεχόμενο είναι πιο επιθετικά σε σχέση με ανθρώπους που δεν παίζουν τέτοιου είδους βιντεοπαιχνίδια.
Συγκεκριμένα στην έρευνα συμμετείχαν 70 νέοι οι οποίοι κλήθηκαν να παίξουν παιχνίδια για 25 λεπτά με βίαιο και επιθετικό περιεχόμενο, όπως τα Call of Duty, Hitman, Killzone αλλά και Grand Theft Auto series. Έπειτα οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να διεξάγουν κάποιες ''εντολές'' που τους έδιναν οι ερευνητές. Αποτέλεσμα, παιδιά με συμμετοχή σε βίαια βιντεοπαιχνίδια είχαν πιο επιθετική συμπεριφορά σε σύγκριση με παιδιά που δεν έπαιξαν τέτοιου είδους παιχνίδια.
Ο Bruce Bartholow, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, ανέφερε, ότι αναμφίβολα τέτοιου είδους παιχνίδια επιδρούν στην συμπεριφορά των νέων. Συνέχισε αναφέροντας ότι το πετυχαίνουν αυτό διότι θέτουν τους παίκτες σε συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς. Η πολιτεία της Καλιφόρνια μάλιστα επιθυμεί την καταβολή προστίμων για πώληση παιχνιδιών που έχουν χαρακτηριστεί ώς βαίαια σε ανήλικους, με την βιομηχανία του παιχνιδιού να θεωρεί κάτι τέτοιο αντισυνταγματικό.
Πηγή: Neowin

About Freegr network

Από το Blogger.