ειδήσεις

Η AMD ετοιμάζει CPU με 10 πυρήνες το 2012

Ακόμη να δούμε κάποιον οκταπύρηνο επεξεργαστή της σειράς FX-Series, αλλά έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο με λίγα λόγια μας λέει πως αυτοί οι επεξεργαστές θα είναι σχεδόν παλιοί το 2012. Και αυτό γιατί η AMD εργάζεται πάνω στην δημιουργία CPUs οι οποίες θα διαθέτουν δέκα πυρήνες και θα κάνουν το ντεμπούτο τους το επόμενο έτος.
Τα επερχόμενα μοντέλα της σειράς FX-Series (κωδική ονομασία Zambezi), τα οποία θα είναι γνωστά και ως Komodo υποτίθεται ότι θα είναι οι πρώτοι επεξεργαστές της AMD οι οποίοι θα διαθέτουν δέκα πυρήνες x86. Οι νέοι Komodo έρχονται με τέσσερις πυρήνες 'Piledriver' (Bulldozer 2.0?), την τεχνολογία Turbo Core 3.0, ενσωματωμένο DDR3 ελεγκτή και θα προορίζονται για το FM2 socket. Οι Komodo θα είναι κατασκευασμένοι με την τεχνολογία των 32nm και θα είναι μέρος της πλατφόρμας 'Corona' μαζί με το τσιπ D4 (υποστηρίζει τέσσερις θύρες USB 3.0 και οκτώ SATA 6.0 Gbps).
Εκτός από τους Komodo, το χρονοδιάγραμμα το οποίο διέρρευσε αναφέρει και τις AMD Trinity και Wichita APUs (accelerated processing units) οι οποίες προορίζονται για το mainstream και entry-level desktop τμήμα, αντίστοιχα. Οι Trinity θα έρθουν για να αντικαταστήσουν τα μοντέλα της σειράς A-Series (Llano) ενώ οι Wichita είναι οι διάδοχοι της σειράς E-Series (Zacate). Οι Trinity είναι κατασκευασμένες με την τεχνολογία των 32nm ενώ οι Wichita με την τεχνολογία των 28nm.

About Freegr network

Από το Blogger.