ειδήσεις

Οι νέοι Atom έχουν ανάλογη ισχύ με τους AMD Phenom II

Στελέχη της Intel συμμετείχαν σε press conference που έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία και μίλησαν μεταξύ άλλων για τους επόμενους επεξεργαστές Atom. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, οι μελλοντικοί Atom θα έχουν παρόμοιες επιδόσεις με αυτές των AMD Phenom II.
Βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δε μιλάμε για CPUs που θα δούμε μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά το 2015. Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας λέει ότι οι Atom θα περάσουν κάποια στιγμή στα 22 νανόμετρα και γύρω στο 2015 αναμένεται η μετάβαση στα 14nm. Η γενιά των 14nm έχει αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία Airmont και είναι αυτή που θα έχει τις επιδόσεις των Phenom II.
Είναι, πάντως, απορίας άξιο το γεγονός ότι οι υπολογισμοί της Intel γίνονται με βάση το benchmark SPECint2000, το οποίο δεν είναι και ό,τι πιο σύγχρονο (η πλέον πρόσφατη έκδοση είναι η SPECint2006). Επιπλέον, η σύγκριση με τους Phenom II έχει άλλο ένα πρόβλημα: σε 4 χρόνια από τώρα, οι Phenom II θα είναι ξεπερασμένοι, δεδομένου ότι ένα τέτοιο χρονικό διάστημα είναι τεράστιο στην αγορά των επεξεργαστών. Συνεπώς, οι συγκρίσεις ανάμεσα σε επεξεργαστές διαφορετικών εποχών είναι πολύ δύσκολο να βγάλουν έγκυρα συμπεράσματα.
pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.