ειδήσεις

Κατάργηση του socket AM3 μέχρι το 2012

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το VR Zone, ευγενική χορηγία του Lars G. Nilsson, το κομμάτι των επεξεργαστών με socket AM3 Athlon II και Phenom II στις συνολικές αποστολές της AMD θα έχει μειωθεί κατά 50% το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Η AMD σκοπεύει να μεταβεί επιθετικά στο νέο socket FM1 και τους Llano APUs στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Η «μόδα» αυτή θα συνεχιστεί και στο τέταρτο τρίμηνο, με τους A-series APUs να αναλαμβάνουν δράση, και ο παλιός καλός AM3 Athlon II δεν θα υφίσταται το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Οι επεξεργαστές FX-series στην AM3 πλατφόρμα θα αντικαταστήσουν τους Phenom II AM3 επεξεργαστές κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το κομμάτι των επεξεργαστών των τριών πρώτων μηνών του 2012 θα είναι λίγο μεγαλύτερο από τα κομμάτια των Phenom II επεξεργαστών στους αντίστοιχους μήνες του 2011.
Όσο για τους επεξεργαστές E-series BGA
, το μερίδιό τους έχει ήδη ανέβει σε βάρος των κομματιών Athlon II και θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι και το τέλος του 2011, όποτε και αναμένεται να σταθεροποιηθεί.
Κοντά στο τέλος του έτους η AMD θα αρχίσει να καταργεί σταδιακά τα πρώτα κομμάτια E-series Brazos, τα οποία εισήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2010. Έτσι, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2012 η AMD θα καταργήσει εντελώς τους AM3 επεξεργαστές, και θα στηρίζεται αποκλειστικά σε τρεις πλατφόρμες και socket: τους FX-, A- και E-series.

About Freegr network

Από το Blogger.