ειδήσεις

ASUS Maximus IV Gene-Z στα όρια της...

Στα εργαστήρια του freegr.gr βρέθηκε ξανά ένα ROG motherboard. Αυτή την φορά πρόκειται μια «μικρή» μητρική... Μόνο στο μάτι όμως! Όπως και να χει, δεν είναι σαν τις Maximus IV Extreme και Rampage III Black Edition που σας είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν. Έχουμε κάτι πιο οικονομικό και προσιτό στο μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού. O λόγος για την Maximus IV Gene-Z. Ναι, σωστά θυμάστε. Την μικρή αδερφή της Maximus IV Extreme-Z που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ!
Η συνταγή της επιτυχίας θα έλεγαν πολλοί! Κάποιοι τον έχουν βαρεθεί, κάποιοι τον έχουν μισήσει, ωστόσο εμείς επιμένουμε να τον προτιμάμε. Το κόκκινο του κουτιού προσδίδει “εχθρικότητα” στην μητρική και μας κάνει να θέλουμε να σκίσουμε την συσκευασία για να δούμε το εσωτερικό. Από την άλλη είναι τόσο όμορφο που κανείς λυπάται να πειράξει το κουτί και απλά το ανοίγει προσεχτικά κρατώντας άθικτο για να το θαυμάζει.
Και ενώ όλοι περιμένουμε να δούμε ένα φτωχό bundle, το ROG Dept μας αφήνει με το στόμα ανοικτό για πολλοστή φορά. Πληθώρα καλωδίων, SLI/CrossFire bridges, Thermal Sensor, ProbeIt cables, αποκλειστικός οδηγός ROG features, κάρτα RC Bluetooth και επιβλητικά ROG αυτοκόλλητα, τόσα που δεν θα μείνει κανείς παραπονεμένος.
Extreme Engine Digi+
Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του ηλεκτρικού κυκλώματος έχει γίνει πλέον συνήθεια στην ASUS. Ο ισχυρός συνδυασμός αναλογικών και ψηφιακών στοιχείων, είναι το συστατικό που επιτρέπει στον χρήστη να μεταβάλει την συχνότητα των PWM επιτυγχάνοντας έτσι την απόλυτη απόδοση. Επίσης το Extreme Engine Digi+ επιταχύνει την απαγωγή θερμότητας και επιτυγχάνει την καλύτερη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Τώρα θα είστε σε θέση να φτάσετε τον επεξεργαστή σας σε συχνότητα που οι άλλοι μόνο ονειρεύονται.
GameFirst
Το κομμάτι αυτό αφορά την σύνδεση της μητρικής στο διαδίκτυο. Η ROG εισάγει την τεχνολογία Game First, η οποία μας βοηθά να παραμένει σταθερή η ροή κίνησης της σύνδεσής μας. Πλέον, μπορείτε να κατεβάζετε ή να ανεβάζετε αρχεία, να ακούτε online μουσική, να κάνετε chat με τους φίλους σας χωρίς να ανησυχείτε για τα ping σας. Παίξτε παιχνίδια και κάντε ταυτόχρονα και άλλες εργασίες, χωρίς να φοβάστε για το αν θα σας "σκοτώσει" ο αντίπαλός σας.
ROG Connect
Tweakαρε το σύστημά σου με τον πιο εύκολο τρόπο. Η ASUS έχει εγκαταστήσει μια USB θύρα εν ονόματι ROG Connect. Συνδέοντας ένα netbook σε αυτή την θύρα είστε σε θέση να ρυθμίσετε κάθε μεταβλητή επιλογή του συστήματός σας σε αληθινό χρόνο, όπως ακριβώς οι μηχανικοί αυτοκινήτων στην Formula1. Μπορείτε να αλλάξετε όλα τα ρεύματα ακόμα και να δείτε το POST code σε αληθινό χρόνο.
BIOS Print
Μοιραστείτε τις ρυθμίσεις του BIOS μόνο με ένα click. To ROG προσθέτει ακόμα μια ευκολία στο EFI bios για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις του overclocking. Μπορείτε με το πάτημα ενός απλού κουμπιού να τραβήξετε σε screenshot τις ρυθμίσεις του bios και να τις στείλετε σε φίλους σας. Πάνε οι εποχές που θέλαμε φωτογραφικές μηχανές!
GPU.DIMM Post
Ελέγξτε εύκολα και γρήγορα την κατάσταση των καρτών γραφικών σας και της μνήμης RAM από το BIOS. Δεν είναι απαραίτητο να μπείτε στο λειτουργικό σας σύστημα για να δείτε αν κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα γραφικών ή με την μνήμη RAM του συστήματός σας. Μπείτε στο BIOS και δείτε τα όλα στο GPU.DIMM Post. Αναμφίβολα ένα feature που θα γλιτώσει χρόνο σε πολλούς επίδοξους και μη overclockers.
CPU Level Up
Overclocking με ένα απλό πάτημα. Ποιος δεν θα ήθελε ο επεξεργαστής του να αποκτά ευρύτερες επιδόσεις; Την δουλειά αυτή για εσάς την κάνει το ROG CPU Level Up. Aπλά εκκινήστε τον υπολογιστή σας, επιλέξτε από το BIOS μια από τις προτεινόμενες συχνότητες και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η μητρική. Εσείς απλά δείτε την νέα συχνότητα και επεξεργαστή σας και απολαύστε την. Ποτέ το overclocking δεν ήταν πιο εύκολο!
Mem TweakIt
Όταν αλλάζετε τις ρυθμίσεις των μνημών σας από το BIOS, συνήθως οι μητρικές αργούν να επανεκκινήσουν. Η ASUS έχει την λύση, η οποία ακούσει το όνομα Mem Tweakit. Μέσω του προγράμματος αυτού μπορείτε να μεταβάλλεται δυναμικά τους χρονισμούς των μνημών σας σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο.
SupremeFX X-Fi 2
Παίξτε με κινηματογραφικό και surround ήχο. Η ενσωματωμένη κάρτα ήχου SupremeFX X-Fi 2, σας προσφέρει απίστευτη ποιότητα ήχου στα παιχνίδια ώστε να απολαύσετε την μοναδική ROG εμπειρία. Εξοπλισμένη με EAX 5.0, OpenAL, THX TruStudio PRO καθώς και με επιχρυσωμένα βύσματα και υψηλής ποιότητας πυκνωτές, σας εξασφαλίζει άριστη ποιότητα ήχου τόσο στα παιχνίδια όσο και στις ταινίες.
Intel Gigabit LAN
Η εμπειρία της γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο! Η λύση της Intel για το LAN είναι εδώ και καιρό γνωστή. Με το Intel Gigabit LAN, είναι ευρέως γνωστό πως υπάρχει καλύτερη απόδοση και σταθερότητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Παράλληλα, μειώνεται η χρήση του επεξεργαστή σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε περισσότερες εργασίες ταυτόχρονα. Ζήστε την διαδικτυακή εμπειρία όπως ποτέ άλλοτε!
LucidLogix Virtu
Χάρη στην τεχνολογία Virtu, η ASUS Maximus IV Gene-Z έχει την δυνατότητα να μεταφέρει σε real-time το σήμα από την κάρτα γραφικών στον ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών που βρίσκεται μες στους Sandy Bridge επεξεργαστές! Καταλαβαίνετε που βοηθά αυτό; Ο υπολογιστής αποκτά πλέον περιβαλλοντική συνείδηση με όλη την σημασία της λέξεως: Όταν θέλετε όντως την ιπποδύναμη μιας κάρτας γραφικών (gaming, benchmarking) χρησιμοποιείτε την VGA και όταν δεν την θέλετε (2D εργασίες, internet, office) επιλέγετε την IGP του Sandy Bridge επεξεργαστή. Και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο!

About Freegr network

Από το Blogger.