ειδήσεις

AMD Kabini APU: Ο αντικαταστάτης της Brazos 2.0

Από οτι φαίνεται η AMD εργάζεται πυρετωδώς για τον αντικαταστάτη των Zacate APUs και των Brazos και Brazos 2.0 πλατφορμών. Ο αντικαταστάτης των Zacate APUs λοιπόν θα βασίζεται σε έναν νέο πυρήνα που θα κατασκευάζεται στα 28nm θα υποστηρίζει το AMD Turbo Core και θα έχει το κωδικό όνομα «Jaguar». Οι καλύτερες APUs σε αυτή την σειρά για την “essential desktop market” όπως την λέει η AMD, θα έχουν τέσσερις πυρήνες αλλά θα υπάρξουν και φτηνότερες εκδόσεις.
Τα ενσωματωμένα γραφικά θα είναι προφανώς Radeon HD, με πιθανότερη υλοποίηση από την σειρά Radeon HD 8000 και σύμφωνα με την AMD θα υποστηρίζουν DirectX 11.1. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε οτι ίσως τα γραφικά να είναι πιο εξελιγμένα από αυτά που θα υπάρχουν στην Richland A series APU που θα κατασκευάζεται και αυτή στα 28nm και θα αποτελέσει τον διάδοχο των Trinity APUs.
Η υποστήριξη μνήμης θα είναι μέχρι DDR3-1866MHz και η Kabini APU θα έρθει για δύο νέες υποδοχές, το socket FT3 BGA και το GS1b microPGA. Δεν ξέρουμε ακόμα πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσουν αλλά μάλλον θα είναι μετά την μέση του 2013.

About Freegr network

Από το Blogger.