ειδήσεις

iOS hack για in-game αγορές!

Νέο hack επιτρέπει ακόμα και αγορές αντικειμένων μέσα στα games!
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι συσκευές που χρησιμοποιούν iOS (iPhone και iPad) κι έχουν πρόσβαση στο App Store, μπορούν να γίνουν hack μέσω του jailbreak, το οποίο είχε αναπτύξει ο hacker Geohot. Κατ' αυτό τον τρόπο μπορείτε να κατεβάζετε applications εντελώς δωρεάν.
Τώρα όμως, ο hacker Alexey V. Borodin, κατάφερε να ανακαλύψει ένα exploit που επιτρέπει ακόμα και in-app αγορές, κάτι που θεωρούνταν μέχρι σήμερα αδύνατο. Ο Ρώσος κατάφερε να αποκτήσει δωρεάν πρόσβαση σε περιεχόμενο στο παιχνίδι CSR Racing, καθώς -όπως υποστήριξε- "κάθε in-app απόδειξη αγοράς είναι γενικής φύσεως και το σύστημα μπορεί εύκολα να πειραχθεί". Ο Borodin κατέβασε το free-to-play CSR Racing που συντηρούνταν από σύστημα μικροπληρωμών και με την πατέντα που ανακάλυψε το μετέτρεψε σε...εντελώς δωρεάν.
Ο Alexey Borodin δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους developers του CSR, χαρακτηρίζοντάς τους "τεμπέληδες" και "πεινασμένους", καθώς ο ίδιος δηλώνει fan του παιχνιδιού τους, το οποίο ωστόσο κατηγόρησε ότι του αφαιρούσε χρήματα κάθε δευτερόλεπτο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο server προσωρινά έχει κλείσει, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο exploit. Το hack δεν δουλεύει για όλες τις εφαρμογές, καθώς όσες εταιρείες χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό σύστημα επαλήθευσης είναι σε πιο ασφαλή θέση. Οι περισσότερες όμως βρίσκονται ήδη εκτεθιμένες.
Η εκπρόσωπος της Apple, Natalie Harrison, δήλωσε για το επίμαχο ζήτημα ότι "η ασφάλεια του App Store είναι πολύ σημαντική για εμάς και την κοινότητα των developers" και πρόσθεσε "Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά κάθε αναφορά παράνομης δραστηριότητας και την διερευνάμε".
Απ' την άλλη, όταν ο Borodin ερωτήθηκε για το αν γνωρίζει τις επιπτώσεις για τις παράνομες δραστηριότητές του, δήλωσε: "Είμαι ένας χαρούμενος κάτοχος iPhone 4S. Πιστεύω ότι θα με προσλάβουνε!"

About Freegr network

Από το Blogger.