ειδήσεις

Point of View/ TGT GTX 680 Beast και τέρας επιδόσεων

Πριν από μερικές μέρες εκδώσαμε την προεπισκόπηση της Point of View/ TGT GTX 680 Beast και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε ένα πλήρες review. Η Point of View GTX 680 Beast τρέχει στα 1163MHz. Στην προεπισκόπηση μας είπαμε ότι είναι η ταχύτερη Kepler Based κάρτα της αγοράς, αλλά έπειτα μάθαμε ότι η KFA2 GTX 680 LTD OC είναι γρηγορότερη και τρέχει στα 1202MHz. Παρ όλα αυτά, η Point of View GTX 680 Beast είναι μια από τις γρηγορότερες κάρτες.
Η GTX 680 LTD OC είναι μια κάρτα περιορισμένης έκδοσης, η οποία όπως είναι φυσικό είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες ποσότητες. Σύμφωνα με την TGT, ο αριθμός των chip που πληρούν τις προϋποθέσεις για τις Beast cards είναι αρκετά για να καλύψουν την ζήτηση.
Η ποιότητα και η εγγύηση είναι ίσως πιο σημαντικά από το overclock που έχει η κάρτα. Αφού μιλάμε για την Point of View/TGT, πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είχαμε καμία κακή εμπειρία από τις κάρτες της.
Η TGT επιλέγει αυστηρά τις καλύτερες GPUs προκειμένου να γίνουν Beast cards. Αυτό σημαίνει πως η εταιρία εξασφαλίζει ότι οι Beast cards δεν θα τρέχουν μόνο από εργοστασιακό υπερχρονισμό σε υψηλά ρολόγια, αλλά ότι υπάρχει και περιθώριο υπερχρονισμού και από τον χρήστη. Επιπλέον, αυτό είναι που έκανε την εταιρία να δίνει μεγάλη εγγύηση στην κάρτα αυτή.
Η Beast έρχεται υπερχρονισμένη κατά 157MHz και όπως καταλαβαίνουμε κάτι τέτοιο απαιτεί μια αποτελεσματική ψύξη. Η TGT επέλεξε για αυτό το σκοπό ένα μεγάλο ψυγείο με τρεις ανεμιστήρες, που έχουμε δει στην GTX 680 UltraCharged.
Μια καλύτερη ματιά στην GTX 680 Beast
Η GTX 680 Beast και η GTX 680 UltraCharged έχουν το ίδιο σύστημα ψύξης. Η UltraCharged είναι υπερχρονισμένη από το εργοστάσιο κατά 104MHz, ενώ η Beast είναι factory overclocked κατά 157MHz. Παρά το μεγαλύτερο OC της Beast, η θερμοκρασία της ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη από της UltraCharged. Και στις δύο περιπτώσεις η θερμοκρασίες τους είναι καλύτερες από τις reference.
Η απόδοση του ψυγείου δεν είναι μια απροσδόκητη επιτυχία, δεδομένου ότι είναι ένα ψυγείο που πιάνει τρία slots και έχει τρεις ανεμιστήρες. Έχουμε δει πολλές non-reference υλοποιήσεις όπου το ψυγείο είναι μεγαλύτερο από δύο slots ή ψηλότερο από της reference, έτσι η Point of View/TGT δεν δυσκολεύτηκε να κάνει την επιλογή της.
Ο κεντρικός ανεμιστήρας είναι 9 εκατοστά, ενώ οι άλλοι δύο είναι 8 εκατοστά. Το μέγεθος δεν είναι η μόνη διαφορά τους, καθώς οι δύο ακριανοί ανεμιστήρες έχουν διαφορετική σχεδίαση των ελίκων.
Οι ανεμιστήρες είναι σε μια πλαστική μάσκα, η οποία αφαιρείται εύκολα αν θέλετε να τους καθαρίσετε. Η ψήκτρα είναι μεγαλύτερη στο κέντρο έτσι ώστε ο κεντρικός ανεμιστήρας να είναι μεγαλύτερος από τους πλαϊνούς.

About Freegr network

Από το Blogger.