ειδήσεις

Νέα αρχή για το Hotmail, και το όνομα αυτού... Outlook!

Η Microsoft παρουσίασε ένα ανανεωμένο, φιλικό στο social networking Hotmail την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τις απώλειες σε μερίδιο αγοράς από το ταχέως αναπτυσσόμενο Gmail.
Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο μετονομάζει το Hotmail σε Outlook, δίνοντας του μια νέα εμφάνιση, σε συνδυασμό με social networking, καθώς και νέα χαρακτηριστικά για τη διαχείριση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που ταλαιπωρεί πολλούς χρήστες. Το Hotmail ήταν η μεγαλύτερη ηλεκτρονική υπηρεσία email τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της comScore, με 324 εκατομμύρια χρήστες, ή περίπου 36% της παγκόσμιας αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να χάνει πελάτες, οι οποίοι τείνουν προς το Gmail, το οποίο πλέον έχει περίπου το 31% της αγοράς, την ίδια ώρα που το Yahoo Mail είναι στατικό, κατέχοντας το 32% περίπου. Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την ανάπτυξη, η Microsoft «βάφτισε» το νέο Mail της Outlook, διότι είναι ένα όνομα γνωστό στους περισσότερους εργαζομένους επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την ομώνυμη εφαρμογή του Microsoft Office. Από τους χρήστες του Hotmail θα ζητηθεί να μεταβούν στη νέα υπηρεσία τους προσεχείς μήνες.
Το Hotmail, που ξεκίνησε το 1996, ήταν μια από τις πρώτες online υπηρεσίες e-mail, αλλά δεν έχει ενημερωθεί από τη Microsoft για οκτώ χρόνια. "Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία οκτώ χρόνια, και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για μια διαφορετική πνοή στο hotmail», δήλωσε ο Chris Jones, αντιπρόεδρος του Windows Live.
Η νέα εμφάνιση δείχνει αρκετά τακτοποιημένη, ενώ διαθέτει αρκετό λευκό διάστημα, που μας θυμίζει το makeover της Google στο Gmail.
Διακριτικές διαφημίσεις εμφανίζονται σε μια στήλη στα δεξιά της οθόνης κατά την επισκόπηση φακέλων, αλλά - ευτυχώς - δεν εμφανίζονται όταν ένα μήνυμα είναι ανοιχτό.
Μέσω του Outlook, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο Facebook και το Twitter, ή στο LinkedIn και το Google+, για να δουν τις τελευταίες ενημερώσεις από τους φίλους και τις επαφές τους. Επίσης, online chat είναι διαθέσιμο μέσω του Facebook.
Ενημερωτικά δελτία, προσφορές και καθημερινές ενημερώσεις κοινωνικών δικτύων αποτελούν πάνω από το 80% ενός τυπικού λογαριασμού email, σύμφωνα με έρευνα της Microsoft. Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της «υπερχείλισης», η νέα υπηρεσία εντοπίζει αυτόματα «μαζικά» μηνύματα και τα βάζει σε ξεχωριστούς φακέλους. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τη διαδικασία για την ταξινόμηση του email με όποιον τρόπο θέλουν.
Η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπει επίσης την εύκολη χρήση του Internet με βάση τα προϊόντα της Microsoft, όπως το SkyDrive για την αποθήκευση εγγράφων, το Office Web Apps για εργασία μακριά από τον υπολογιστή, ένω θα εχει και built-in Skype video chat.

About Freegr network

Από το Blogger.