τεχνολογία

Τα 3,5 δις Ευρώ αναμένεται να φτάσει ο τζίρος του Ηλ. Εμπορίου το 2013 στην Ελλάδα

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA, το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τις δράσεις του Συνδέσμου και ότι για το 2013 ο τζίρος από ηλεκτρονικές αγορές καταναλωτών στην Ελλάδα αναμένεται να αγγίξει τα 3,5 δις Ευρώ, διατηρώντας έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣ του GRECA, Νίκος Γουλής δήλωσε: «Ο Σύνδεσμός μας προγραμματίζει το επόμενο διάστημα δράσεις στήριξης του κλάδου, όπως εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου (1η εβδομάδα Δεκεμβρίου), Networking Days για στελέχη του κλάδου, διάφορες προωθητικές και ενημερωτικές ενέργειες κυρίως προς τους καταναλωτές, ενώ ο Κώδικας Δεοντολογίας βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή διαβούλευση μεταξύ την μελών του GRECA».
«Εξαιρετική σημασία για την εθνική οικονομία & την επιχειρηματικότητα έχει και το B2B ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως δηλαδή οι ηλ. συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, η ηλεκτρονική τιμολόγηση και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες, οι οποίες μάλιστα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο χρόνο» συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του GRECA, Καθ. Γιώργος Δουκίδης, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του ELTRUN, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου που διενεργεί τις ετήσιες έρευνες του κλάδου. 
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κόμνηνος, ο οποίος ανακοίνωσε: «...εθνικό σχεδιασμό για το ηλεκτρονικό εμπόριο σε μία προσπάθεια να εκπαιδευτεί και εξοικειωθεί ο καταναλωτής, φέρνοντας τον πιο κοντά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως π.χ. ηλεκτρονική διακυβέρνηση». 
Τέλος, η εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βάλια Αρανίτου, σε παρέμβασή της ανέφερε «την σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου ψηφιακών υπηρεσιών» και ανακοίνωσε ότι «το ηλεκτρονικό εμπόριο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ετήσια έκθεση της ΕΣΕΕ για το εμπόριο».

About Freegr network

Από το Blogger.