ειδήσεις

Intel: Έρευνα για το μέλλον της τεχνολογίας

Το μέλλον της τεχνολογίας μπορεί να καθορίζεται από τη δυσπραγία της γενιάς των Millennials (ηλικίες 18-24), τις γυναίκες-οπαδούς της τεχνολογίας και τους εύπορους αλτρουιστές δεδομένων. Η έρευνα της Intel αποκαλύπτει τους μεταβαλλόμενους τεχνολογικούς υποστηρικτές και τις στάσεις τους: οι νέοι της γενιάς των Millennials είναι απαιτητικοί με την τεχνολογία, οι γυναίκες την προωθούν και οι ψηφιακά εύποροι μοιράζονται τον πλούτο των δεδομένων τους. Τα σημαντικότερα σημεία:
 • Πενήντα εννέα τοις εκατό των ατόμων που ανήκουν στη γενιά των Millennials δηλώνει, ότι οι άνθρωποι είναι υπερβολικά εξαρτημένοι από την τεχνολογία, η οποία συμβάλλει στη μείωση της ανθρώπινης επαφής, ενώ δηλώνουν ότι επιθυμούν περισσότερο προσωπική τεχνολογία η οποία θα αντιλαμβάνεται τις συνήθειές τους. Σε αντάλλαγμα, οι νέοι της γενιάς αυτής είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις ψηφιακές πληροφορίες τους με τους άλλους.
 • Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες ηλικίας άνω των 45 ετών, είναι πιο πιθανό να εκφράζονται υπέρ της τεχνολογίας συγκριτικά με νεότερες γυναίκες, δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία αρκετά και υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην ευημερία μιας χώρας.
 • Άτομα υψηλότερου εισοδήματος είναι πιο πιθανό, σε παγκόσμιο επίπεδο, να μοιραστούν τις πληροφορίες τους ανώνυμα και να επιτρέψουν την παρακολούθηση των συνηθειών εργασίας τους. Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2013- Μια νέα μελέτη, που ανατέθηκε από την Intel Corporation και πραγματοποιήθηκε από την Penn Schoen Berland, εξετάζει τις παγκόσμιες στάσεις απέναντι στην τεχνολογική καινοτομία και αμφισβητεί τις υπάρχουσες αντιλήψεις αναφορικά με τους πρωταθλητές της τεχνολογίας και τις τάσεις. Η έρευνα αποκαλύπτει, ότι τα άτομα που ανήκουν στη γενιά των millennials (ηλικίες 18-24), είναι οι λιγότερο ενθουσιώδεις με τη σημερινή τεχνολογία, είναι όμως αισιόδοξοι για τη μελλοντική τεχνολογία που θα προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, ενώ παράλληλα οι γυναίκες στις χώρες των αναδυόμενων αγορών, είναι οι πιο αισιόδοξες σχετικά με τις καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα.
Η δυσπραγία της γενιάς των Millennials: Οι νέοι επιζητούν πιο προσωπική τεχνολογία Το «Βαρόμετρο Καινοτομίας Intel» αποκαλύπτει, ότι οι Millennials παρουσιάζουν σε παγκόσμια κλίμακα, μια έντονη αντίθεση με τη φήμη τους ως ψηφιακοί ιθαγενείς που δεν μπορούν να δώσουν αρκετό χώρο από τη ζωή τους στην τεχνολογία. Η πλειοψηφία των Millennials συμφωνεί ότι η τεχνολογία συμβάλλει στη μείωση της ανθρώπινης επαφής και ότι η κοινωνία βασίζεται πάρα πολύ σε αυτή. Ωστόσο, οι Millennials, υποστηρίζουν επίσης, ότι η τεχνολογία βελτιώνει τις προσωπικές τους σχέσεις (69 τοις εκατό) και ότι ελπίζουν οι καινοτομίες να επηρεάσουν θετικά την εκπαίδευση (57 τοις εκατό), τις μεταφορές (52 τοις εκατό) και την υγειονομική περίθαλψη (49 τοις εκατό). Αυτή η γενιά είναι επίσης ελαφρώς πιο πρόθυμη σε σχέση με τους συνομιλήκους σε παλαιότερες εποχές, να μοιραστούν ανώνυμα ημερομηνίες γέννησης, εγγραφές από συστήματα GPS και ιστορικό online αγορών, αν συμβάλλει στη βελτίωση εμπειριών.
 «Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι η γενιά των Μillennials απορρίπτει την τεχνολογία, αλλά υποψιάζομαι ότι η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα», δήλωσε η Δρ. Genevieve Bell, ανθρωπολόγος και διευθύντρια του Τμήματος Αλληλεπίδρασης και Ερευνητικής Εμπειρίας στα εργαστήρια της Intel. «Ένας διαφορετικός τρόπος για να αναλυθούν τα συμπεράσματα θα μπορούσε να είναι, ότι οι Millennials θέλουν η τεχνολογία να κάνει περισσότερα για αυτούς, κάτι το οποίο σημαίνει πως έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε προκειμένου να την καταστήσουμε πολύ πιο προσωπική και λιγότερο περίπλοκη».

About Freegr network

Από το Blogger.