ειδήσεις

Η Lenovo εξαγοράζει το τμήμα smartphone της Motorola από την Google

Η Lenovo και η Google έφτασαν σε οριστική συμφωνία κατά την οποία η Lenovo πρόκειται να εξαγοράσει τον τομέα Motorola Mobility smartphone business. Με ένα ήδη ισχυρό PC business και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο smartphone business, η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Lenovo στην αγορά των smartphones. Επιπλέον η Lenovo θα αποκτήσει δυνατή παρουσία στις αγορές της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής αλλά και «πάτημα» στην Δυτική Ευρώπη, συμπληρώνοντας το δυνατό και ταχέως αναπτυσσόμενο smartphone business της στις αναδυόμενες αγορές ανά τον κόσμο.
Η Motorola είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες και Νο3 στην Λατινική Αμερική. Η Lenovo η οποία το 2005 εξαγόρασε το PC business της IBM θα εξαγοράσει τώρα το παγκοσμίου φήμης Motorola Mobility, συμπεριλαμβανομένου του MOTOROLA brand και του portfolio καινοτόμων smartphones όπως το Moto X και Moto G και τα DROIDTM Ultra series. Η Motorola Mobility έχει περάσει στα χέρια της Google από τον Μάιο του 2012, αντί 12,5 δισ. δολαρίων. Η εξαγορά του τμήματος smartphone της Motorola Mobility θα στοιχίσει στην κινέζικη εταιρεία 2,91 δισεκατομμύρια δολάρια. H Google διατηρεί την κυριότητα της συντριπτικής πλειονότητας του portfolio πατεντών της Motorola Mobility, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων κατοχύρωσης νέων τεχνολογιών που εκκρεμούν. Η Lenovo θα λάβει άδεια χρήσης του πλούσιο αυτού χαρτοφυλακίου και άλλων πνευματικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, στην Lenovo περνούν 2000 πατέντες, η εμπορική επωνυμία Motorola Mobility και το portfolio με τα trademark της εταιρείας.
H Lenovo κατέχει την κορυφαία θέση μεταξύ των κατασκευαστών PC, πριν από λίγες ημέρες εξαγόρασε και το τμήμα server x86 της ΙΒΜ και ανακοίνωσε την αναδιοργάνωσή της για την «εποχή μετά το PC», ("PC+ era"). Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με LTE, Vibe Z. Από την άλλη πλευρά, η Motorola Mobility έχει ανακοινώσει ότι το μόνο smartphone "Made in USA" Moto X πρόκειται κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Βρετανία, την Γερμανία και την Γαλλία. Το Moto X διατίθεται στις ΗΠΑ, αφού προηγουμένως ο πελάτης το διαμορφώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του με το λογισμικό Moto Maker.

About Freegr network

Από το Blogger.