παιχνίδια

7 απίθανες τεχνολογικές εφευρέσεις

Η τεχνολογία εξελίσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς και πράγματα που πριν από μερικά χρόνια θεωρούσαμε ότι ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, πλέον αποκτούν σάρκα και οστά. Ποιος θα μπορούσε να μας πείσει, για παράδειγμα, ότι θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε έναν βιονικό εξωσκελετό υπεράνθρωπης δύναμης, ή ένα κινητό που θα… διπλώνει ή ακόμα ότι θα μπορούμε να εκτυπώνουμε τρισδιάστατα μοντέλα; 
Στενές gaming επαφές εικονικού τύπου 
Συσκευές όπως αυτή της φωτογραφίας, η οποία παρουσιάστηκε στην περυσινή CES και έφερε τα πάνω κάτω στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τίποτα δεν είναι πλέον αδύνατο, όταν έχουμε να κάνουμε με ένα προϊόν φουτουριστικής τεχνολογίας. Τοποθετήστε το Oculus Rift στο πρόσωπό σας και θα έρθετε σε… στενή επαφή με δύο LCDs 640x800, οι οποίες συνδυάζονται σε μία HD οθόνη 1280x800 pixels. Οι πρώτες εντυπώσεις από την συγκεκριμένη συσκευή κάνουν λόγο για ένα μηχάνημα το οποίο «αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα ‘βλέπουμε’ τα video games». 
Καμπυλώνοντας το… smartphone 
Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone το 2007, το βασισμένο σε εικονίδια λειτουργικό της και η 3.5 ιντσών touchscreen έφεραν την επανάσταση στα smartphones. Έξι χρόνια μετά, το μεγάλο βήμα στο mobile design είναι γεγονός. Το Samsung Youm είναι η συσκευή που πιθανότατα θα αναγκάσει τα κινητά να κάνουν αυτό το βήμα στα επόμενα χρόνια. Η οθόνη OLED χρησιμοποιεί λεπτό πλαστικό αντί γυαλιού, κάνοντας την οθόνη ελαστική, ευλύγιστη και ουσιαστικά άθραυστη. Βιονικό χέρι βοηθείας 
Στην ταινία Elysium, ο Matt Damon χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο εξωσκελετό ο οποίος του χαρίζει υπερφυσική δύναμη και αντοχή. Ένα αντίστοιχο βιονικό χέρι λοιπόν, το οποίο δίνει στον χρήστη του «ηράκλεια δύναμη» ανέπτυξε μια ομάδα φοιτητών μηχανολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιαμε το με το εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία όνομα «Titan Arm». Το «Χέρι» αυτό τοποθετείται απευθείας πάνω στο χέρι του χρήστη και τον βοηθά να σηκώνει αντικείμενα που κανονικά δεν θα είχε τη δυνατότητα να σηκώσει. Εκτύπωση σε τρεις διαστάσεις Αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος μας έλεγε ότι θα μπορούμε να εκτυπώνουμε σε τρεις διαστάσεις, πιθανότατα να τον κοιτούσαμε με μισό μάτι. Σήμερα, το 3D Printing είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα, ακόμα και στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία για δεκάδες εφαρμογές από τους τομείς του κοσμήματος, των υποδημάτων (η Nike, για παράδειγμα, ήδη κατασκευάζει κάποια από τα παπούτσια της με την τρισδιάστατη εκτύπωση) του βιομηχανικού σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής, μέχρι της μηχανικής και των κατασκευών (AEC) και της αυτοκινητοβιομηχανίας. 
Ένα τσιπάκι τόσο δα 
Οι παπα-ροκάδες το προφήτευσαν, η επιστήμη το έκανε πραγματικότητα. Το τσιπάκι εν ονόματι xNT – NFC αποτελεί μια συσκευή η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα οποιασδήποτε συμβατής ηλεκτρονικής συσκευής με μια απλή κίνηση του χεριού. Η τεχνολογία NFC αυτού του μικρο-τσιπ λειτουργεί εκπέμποντας μια χαμηλής ισχύος ραδιοσυχνότητα, η οποία μπορεί να αναγνωριστεί από ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι με την σειρά τους προκαλούν ορισμένα προγραμματισμένα γεγονότα (κλείδωμα/ξεκλείδωμα συσκευών, έναρξή/τερματισμό, μεταφορά αρχείων κτλ.). 

About Freegr network

Από το Blogger.