ειδήσεις

Με τεχνολογία mild hybrid τα αυτοκίνητα της Kia

Στο Σαλόνι της Γενεύης εκτός από αυτοκίνητα την τιμητική τους είχαν και οι τεχνολογίες. Η Kia έχοντας ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 15% δημιούργησε ένα σύστημα με τεχνολογία mild hybrid. Το νέο υβριδικό σύστημα που αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Kia, χρησιμοποιεί μια μπαταρία μολύβδου - άνθρακα 48V, η οποία τροφοδοτεί ένα μικρό ηλεκτρικό κινητήρα για την αύξηση της παραγόμενης ισχύος του κινητήρα και τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων. Η ομάδα ανάπτυξης επέλεξε μπαταρίες μολύβδου-άνθρακα έναντι των αντίστοιχων ιόντων λιθίου καθώς δεν απαιτούν ενεργή ψύξη και ανακυκλώνονται πιο εύκολα στο τέλος της ζωής του οχήματος, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν και πιο αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.
Το υβριδικό σύστημα της Kia θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλές ταχύτητες αλλά και όταν ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα, ενώ η μπαταρία επαναφορτίζεται σε κάθε επιβράδυνση ανεξαρτήτως της ταχύτητας του οχήματος. Σε μεγάλη κυκλοφορία και στο αστικό οδικό δίκτυο, ο κινητήρας θα περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα start-stop με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού εκκινητήρα – δυναμό που παίρνει κίνηση από ιμάντα και αντικαθιστά το συμβατικό δυναμό ο κινητήρας ξεκινά αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς.
Η μπαταρία παρέχει επίσης ενέργεια σε έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή (turbo), ο οποίος αυξάνει τη ροπή και την ισχύ στις χαμηλές στροφές. Οι μηχανικοί που ανέπτυξαν το σύστημα κίνησης σκοπεύουν ο ηλεκτρικός υπετροφοδότης να υποστηρίζει έναν μεγαλύτερο συμβατικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος θα παρέχει μεγαλύτερη ισχύ και ροπή καθώς αυξάνονται οι στροφές λειτουργίας του κινητήρα. Το νέο υβριδικό σύστημα θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθεί χωρίς τον ηλεκτρικό υπετροφοδότη για μια απλούστερη διάταξη κινητήρα - μετάδοσης κίνησης σε μικρότερα μοντέλα.

About Freegr network

Από το Blogger.