Αναβάθμιση εικόνας με... καλώδιο HDMI!

H Seiki προσφέρει σύντομα το πρώτο τέτοιο στον κόσμο... Ο πιο πολύς κόσμος το αγνοεί - και απ' όσους το γνωρίζουν, ένα μικρό μόνο ποσοστό λαμβάνει το σχετικό γεγονός στα υπ' όψιν όταν κάνει αγοραστικές επιλογές - όμως ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα μιας σύγχρονης τηλεόρασης είναι το σύστημα επεξεργασίας και αναβάθμισης της εικόνας της (scaler). Σε μία τυπική - πια - τηλεόραση με οθόνη 1080 γραμμών μόνο οι ταινίες σε Blu-ray ή τα αντίστοιχης ποιότητας ψηφιακά αρχεία video συνεχίζουν να προσφέρουν πραγματικό υλικό ανάλυσης 1080p. Όλα τα άλλα είδη υλικού - ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, συνδρομητικά κανάλια, video games, πολλά είδη αρχείων video κλπ. - είναι κατώτερα σε ποιότητα και ανάλυση, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα που θα τα επεξεργαστεί ή/και θα τα "ανεβάσει" στην ανάλυση οθόνης της τηλεόρασης, καθορίζει ουσιαστικά τί είδους εικόνα θα παρακολουθήσουμε.
H Seiki είναι μία κατασκευάστρια πρακτικά άγνωστη μέχρι πριν από κάποιους μήνες, όταν - το πρώτο εκείνο διάστημα του 2013 που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές παρουσίαζαν τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας κόστους από 6 ή 7 έως και 20 χιλιάδες ευρώ - αυτή μόνη διοχέτευσε στην αγορά τηλεόραση εικόνας 4Κ στις 50 ίντσες αντί... 1500 ευρώ. Πώς το κατάφερε; Ανάμεσα στα άλλα, μην συμπεριλαμβάνοντας ικανό σύστημα επεξεργασίας και αναβάθμισης εικόνας στη δική της πρόταση. Με άλλα λόγια: μία Seiki 4K μπορούσε να δείξει πολύ καλή εικόνα αν η πηγή του υλικού ήταν εξ αρχής υπερυψηλής ευκρίνειας. Αν όχι, η εικόνα ήταν ποιότητας μετριότατης ("και κάτω" ενίοτε). Η Seiki κατάφερε να σημειώσει ουκ ολίγες πωλήσεις για τις τηλεοράσεις αυτές, σύντομα όμως - λόγω των αρνητικών σχολίων του ειδικού Τύπου προφανώς - έγινε φανερό πως η ελκυστική τιμή δεν θα κατάφερνε να λειτουργήσει για πολύ ακόμη ως... "τυράκι".
Εξ ου και το Seiki U-Vision! Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του καλώδιο HDMI (!) που αναλαμβάνει τον ρόλο ενός συστήματος επεξεργασίας και αναβάθμισης εικόνας... μόνο του: η Seiki συνεργάστηκε με την εταιρεία Technicolor για να διαμορφώσει και πιστοποιήσει ως κατάλληλο γι' αυτή τη δουλειά ένα chip της Marseille Networks, το VTV0-122

, , , , ,

1 σχόλια

Μπράβο "μαγκίτσες", η εταιρεία.

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.