τεχνολογία

NVIDIA & AMD "Στο δρόμο για ανάλυση 8K"

Μιας και τα Windows 10 ήδη υποστηρίζουν ανάλυση 4K, με την τελευταία να γίνεται όλο και πιο mainstream με την συνεχή πτώση των τιμών, πάμε να δούμε τις σκέφτονται οι AMD και NVIDIA σχετικά με τα 8K!
Ο Richard Huddy, ο gaming επιστήμονας της AMD μίλησε στο PCGamesn.com και δήλωσε πως: "Εάν καταφέρουμε ανάλυση περίπου 8K στον οριζόντιο και περίπου 6K στον κάθετο άξονα, για έναν παίκτη με όραση 20/20, θα είναι ιδανικό για την συγκεκριμένη όρασή του". Επίσης δήλωσε πως δεν προβλέπεται στο μέλλον η "ανάγκη" για αναλύσεις 16K ή 32K (!) καθώς το ανθρώπινο μάτι θα δυσκολεύεται αρκετά να δει την λεπτομέρεια.
Από την πλευρά της η NVIDIA και ο εκπρόσωπός της Scott Herkelman, είπε πως για να οδηγήσουμε οποιαδήποτε ανάλυση πάνω από 4K θα χρειαστούμεπολλές κάρτες γραφικών. Ήδη η GTX 980 μπορεί να χειριστεί 4K υλικό, όμως είναι η φάση στην οποία "όσο περισσότερες κάρτες υπάρχουν" τόσο υψηλότερες επιδόσεις θα δούμε τελικά στην οθόνη.
Τόσο η NVIDIA όσο και η AMD στοχεύουν στην ανάλυση 8K στις επόμενες γενιές GPUs και προς το παρόν, μπορούν να το επιτύχουν μόνο με πολλαπλά monitors και πολλαπλές κάρτες γραφικών. Μέχρι το 2015 η AMD θα λανσάρει τη νέα σειρά καρτών γραφικών η οποία ενδέχεται να υποστηρίζει εγγενώς 8Κ αναλύσεις για αυξημένη παραγωγικότητα και απίστευτη λεπτομέρεια στα παιχνίδια.

About Freegr network

Από το Blogger.