Ο AMD FX-6330 δίνει μια τελευταία ανάσα στο AM3+ socket

Το CPU θα πωλείται μόνο στην Ήπειρο της Ασίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα έχει προτεινόμενη τιμή λίγο πάνω από τα $100.

Με το λανσάρισμα του νέου socket από την AMD να βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες μακριά, η αμερικάνικη εταιρεία δίνει ένα τελευταίο απ' όσο φαίνεται προϊόν για το τωρινό της socket AM3+. Ο AMD FX-6330 διαθέτει έξι πυρήνες Piledriver στα 32nm SOI HKMG και θα έχει συχνότητα λειτουργίας 3.6 GHz με δυνατότητα boost στα 4.2GHz για αυξημένες επιδόσεις. Σημειώνεται, ότι ο επεξεργαστής είναι Black Edition και έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή για απρόσκοπτο overclocking

Συνολικά, εξοπλίζεται με 14MB cache, 6MB L2 και 8MB L3, υποστηρίζει μνήμες DDR3-1866 MHz και έχει TDP που φτάνει τα 95W. Οι επιδόσεις του βρίσκονται λίγο πάνω από αυτές του Core i3 4160 (2c/4t) Haswell αρχιτεκτονικής στα 22nm ενώ κινούνται στην ίδια περίπου τιμή. Δεν έχουν ακουστεί περισσότερα για κυκλοφορία του CPU και εκτός της συγκεκριμένης Ηπείρου, ενώ σε αυτό το σημείο ίσως να μην αξίζει, καθώς το AM4 βρίσκεται προ των πυλών μαζί με τα APUs και αργότερα τους Zen που θα αντικαταστήσουν την "κουρασμένη" και κορεσμένη πλατφόρμα της AMD. 


Ο AMD FX-6330 δίνει μια τελευταία ανάσα στο AM3+ socket
Ο AMD FX-6330 δίνει μια τελευταία ανάσα στο AM3+ socket

, , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.