freegr

Αύξηση επενδύσεων στο Internet of Things

Είναι κοινός τόπος πλέον ότι το Internet of Things συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, αφού υπολογίζεται ότι μέχρι το 2019 θα έχει πολλαπλασιαστούν οι δαπάνες για αυτό. 

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η δαπάνη για το Internet of Things εντός του 2015 έφτασε στο ποσό των 699 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η δαπάνη αυτή εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στο ποσό των 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το έτος 2019. Η περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και φαίνεται να κινεί τα νήματα για την επικράτηση του Internet of Things σε διάφορες εκδοχές της καθημερινότητας.

Ο κατασκευαστικός και ο τομέας των μεταφορών είναι εκείνοι που οδηγούν την κούρσα των εξελίξεων στο Internet of Things. H Λατινική Αμερική είναι ένα γεωγραφικό σημείο που εκτιμάται ότι θα γνωρίσει ανάπτυξη στον τομέα του Internet of Things κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας. Πεδία στα οποία το Internet of Things θα βλέπει ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη είναι οι ασφάλειες, η υγεία και η μελέτη των συνηθειών των καταναλωτών.

Αυτή τη στιγμή η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού πραγματοποιεί το 40% των επενδύσεων στο Internet of Things, ενώ ακολουθούν η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη. Η κατάσταση αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει, απλώς όλες οι περιοχές εκτιμάται ότι θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο Internet of Things στο μέλλον.


About Freegr network

Από το Blogger.