τεχνολογία

Μεταμόρφωση ενός απλού σπιτιού σε Smart Home

Το μέσο νοικοκυριό κάνει την τεχνολογική του επανάσταση, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Gartner, μέχρι το 2020 στο μέσο νοικοκυριό θα περιλαμβάνονται μέχρι και 500 «έξυπνες» συσκευές. Οι μέχρι πρότινος ασήμαντες καθημερινές συσκευές όπως το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, η καφετιέρα, το καλοριφέρ ή ακόμα και η οδοντόβουρτσα, αναμένεται να αποκτήσουν ένα είδος αισθητήρα ή ευφυΐας, συνδυαστικά με τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης και επικοινωνίας.Η D-Link, γνωρίζοντας ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν είναι ακόμη προετοιμασμένοι να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυναμική αυτή, συγκέντρωσε τις καλύτερες συμβουλές και τις παρουσιάζει, δίνοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό και φιλικό περιβάλλον για τη δημιουργία ενός Έξυπνου Σπιτιού.
Οργανώστε το Έξυπνο Σπίτι βάσει του τρόπου ζωής σας
Στο πνεύμα μιας ολικής μεταμόρφωσης, χρειάζεται αρχικά να σκεφθείτε τι θα σας έκανε να αισθανθείτε βέβαιοι, ασφαλείς και ότι βελτιώνετε την ποιότητα ζωής σας. Αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε σε ποιες συσκευές χρειάζεστε να έχετε πρόσβαση και να τις διαχειρίζεστε, όσο λείπετε από το σπίτι σας. Για παράδειγμα, μπορεί να ανησυχείτε για την ασφάλεια του σπιτιού σας και να θέλετε να είσαστε εφησυχασμένοι ότι τα φώτα και η μουσική θα ενεργοποιηθούν όταν γυρίσετε στο σπίτι ή ότι θα απενεργοποιηθούν όσο λείπετε.
Θα μπορούσε επίσης να σας απασχολεί το τι σκαρώνει το κατοικίδιό σας όταν το αφήνετε στο σπίτι μόνο του, ή αν απενεργοποιήσατε το αερόθερμο όταν φύγατε βιαστικά, ή αν έχει σπάσει ο σωλήνας όσο βρίσκεστε σε διακοπές. Ακόμη, μπορεί να θέλετε απλά να εξοικονομείτε χρόνο: να μπορείτε να ενεργοποιήστε το φωτιστικό προτού γυρίσετε σπίτι ή να φτιάξετε τον καφέ σας χωρίς να σηκωθείτε από το κρεβάτι! Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες στο μελλοντικό Έξυπνο Σπίτι, αρκεί απλά να επιλέξετε τις σωστές συσκευές.
Κάντε το σπίτι σας να μιλήσει
Ξεκινήστε από τώρα να ψωνίζετε έξυπνα επιλέγοντας τα προϊόντα που συμπληρώνουν τον τρόπο ζωής σας, αφού ένα συνδεδεμένο σπίτι, με τις συσκευές να επικοινωνούν, να αλληλοεπιδρούν και να απαντούν στα αιτήματά σας δεν είναι απλά ένα όνειρο, αλλά πραγματικότητα. Τα Έξυπνα προϊόντα ελέγχουν την θερμοκρασία, παρακολουθούν μέσω κάμερα και διαχειρίζονται τον φωτισμό απομακρυσμένα, μέσω smartphone ή tablet.
Χωρίς περίπλοκες οδηγίες, τεχνικές ορολογίες ή μηνιαίες συνδρομές, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να ελέγχετε το σπίτι σας. Φανταστείτε το – οι αισθητήρες είναι προγραμματισμένοι να σας ειδοποιούν μέσω μηνύματος όποτε ανοιχτεί μια πόρτα ή ένα παράθυρο, ένας αισθητήρας νερού βρίσκεται σε εγρήγορση για πιθανές διαρροές και μέσω μιας κάμερας μπορείτε να βλέπετε και να αλληλεπιδράτε με το κατοικίδιό σας, ενώ βρίσκεστε στην δουλειά. Μια «Έξυπνη» μεταμόρφωση, μπορεί να κάνει την ζωή σας πολύ εύκολη.
wifi_hotspot_01
Σιγουρευτείτε πως το Wi-Fi σας μπορεί να ανταπεξέλθει στη πρόκληση
Η σύνδεση με το διαδίκτυο γίνετε ολοένα και απαιτητική, όσο οι ασύρματες συσκευές γίνονται περισσότερες και υπάρχει αύξηση της ζήτησης για διακίνηση δεδομένων. Πιθανά να έχετε βιώσει την απογοήτευση μιας αργής ασύρματης σύνδεσης ή του αργού buffering, είτε είναι στο κρίσιμο σημείο της αγαπημένης σας τηλεοπτικής εκπομπής ή καθώς η αγαπημένη σας ομάδα είναι έτοιμη να σκοράρει.Αν έχετε ένα router του παρόχου το οποίο δεν είναι ικανό να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση για πρόσβαση στο διαδίκτυο, υπάρχει μια απλή και οικονομική λύση. Προμηθευτείτε ένα router τεχνολογίας «Wireless AC» και θα αποκτήσετε εξαιρετικά γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση. Επίσης λάβετε υπόψιν και τη δυνατότητα χρήσης συσκευών PowerLine, για κάλυψη απομακρυσμένων σημείων όπως η σοφίτα ή το γκαράζ. Σιγουρευτείτε πως το έξυπνο σπίτι σας διαθέτει ότι χρειάζεται για να αποδώσει το μέγιστο.
Αναγνωρίστε τις «έξυπνες» δυνατότητές σας
Η αποστολή αυτής της Έξυπνης μεταμόρφωσης είναι απλή, ανοιχτή προς όλους και δε χρειάζεται τεράστια επένδυση. Για την ακρίβεια η μεταμόρφωση του δικτυωμένου σπιτιού, συμβαίνει ήδη. Το σπίτι σας είναι έτοιμο να εισέλθει στη έξυπνη εποχή και η τώρα είναι η ώρα για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα για να δημιουργήσετε το έξυπνο οικοσύστημα σας, αρκεί κι εσείς να συνειδητοποιήσετε ότι ποτέ μια ανανέωση δεν είχε τόσες ευκολίες και ανταποδοτικά οφέλη.

About Freegr network

Από το Blogger.