ειδήσεις

Πώς η τεχνολογία επηρεάζει τα ταξίδια μας

Χωρίς καμία αμφισβήτηση τα smartphones έχουν διευκολύνει την ζωή μας κατά πολύ για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό συνεπάγεται ότι επηρεάζουν όλες τις πτυχές της, μέσα στις οποίες συγκαταλέγονται και τα ταξίδια φυσικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αρκετές συνήθειές μας κατά τη διάρκειά τους έχουν τροποποιηθεί. Ποιες είναι όμως αυτές;
Διαβάστε παρακάτω τι αλλαγές έχει φέρει η χρήση των smartphones στα ταξίδια μας...

Εισιτήρια

Παλαιότερα δεν μπορούσαμε να περάσουμε το gate αν δεν δείχναμε το τυπωμένο εισιτήριό μας. Σήμερα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς μέσα στο smartphone ή το tablet μας τα έχουμε όλα.

Φωτογραφίες

Οι πιο μεγάλοι θα θυμούνται σίγουρα τις φωτογραφικές μηχανές με το φιλμ που απαθανάτιζαν το οτιδήποτε βλέπαμε, αλλά και την προσεκτική διαδικασία αλλαγής φιλμ, όταν εκείνο τελείωνε. Σήμερα η συγκεκριμένη διαδικασία έχει απλουστευτεί εντελώς, καθώς ένα «κλικ» είναι αρκετό για να βγάλουμε την φωτογραφία που επιθυμούμε με το smartphone. Για τους πιο ρομαντικούς, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλεί και νοσταλγικά συναισθήματα.

Βιβλία

Άλλοτε υπολογίζαμε στις αποσκευές μας χώρο και για τα αγαπημένα μας βιβλία. Πολλές φορές μάλιστα τα ξεχνούσαμε στη διπλανή θέση του τρένου ή στο μπροστινό κάθισμα του αεροπλάνου και κινούσαμε γη και ουρανό (πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα) για να τα πάρουμε και πάλι πίσω. Σήμερα, όλα αυτά δεν ισχύουν καθώς αποθηκεύουμε το βιβλίο της επιλογής μας στις συσκευές μας. Είναι, βέβαια, και οι λάτρεις των βιβλίων που σε πείσμα των καιρών αρνούνται να αντικαταστήσουν την υπέροχη αίσθηση που τους δημιουργεί το ξεφύλλισμα των βιβλίων με ένα e-book.

Χάρτες

Ποιος δεν έχει σχεδιάσει και χρωματίσει πριν το ταξίδι δρόμους και διαδρομές στον χάρτη του προορισμού που επέλεξε να επισκεφτεί; Για να μην θυμηθούμε και τη δύσκολη διαδικασία διπλώματός του, που ποτέ δεν επιτυγχάναμε σωστά; Σήμερα τα πράγματα έχουν απλουστευτεί πολύ, καθώς οι αντίστοιχες εφαρμογές στα smartphones των ταξιδιωτών τους λύνουν, πραγματικά, τα χέρια.

About Freegr network

Από το Blogger.