Ο Intel Pentium SE και επίσημα στην αγορά

Η Intel αποκάλυψε τον ταχύτερο Pentium στην ιστορία, με συχνότητα λειτουργίας 5GHz αναβιώνοντας τη θρυλική εποχή των Prescott. Ο νέος επεξεργαστής της Intel έχει ήδη βρεθεί σε μερικά Ευρωπαϊκά καταστήματα και σύμφωνα με την ίδια την εταιρία αναμένεται να προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις που έχει δει η σειρά Pentium στην ιστορία της. Το CPU που θα κυκλοφορήσει σε άγνωστο αριθμό κομματιών θα χρονίζεται στα 5GHz χωρίς Turbo clock και χωρίς μηχανισμούς για μείωση της συχνότητας και της τάσης κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στην παραπάνω συχνότητα καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.
Ο μοναδικός πυρήνας του αρχιτεκτονικής Skylake (χωρίς HyperThreading) θα απαιτεί περί τα 2 Volt για να λειτουργήσει ενώ το συνολικό TDP θα φτάνει 250W. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Intel που δέχτηκε να μιλήσει στο HWBOX.gr, το TDP δεν επιλέχθηκε τυχαία, μιας και ήθελε να αναβιώσει την θρυλική εποχή των Prescott Pentium 4. 
Γι' αυτόν τον λόγο, η Intel συνεργάστηκε με γνωστό κατασκευαστή και προμηθεύει το νέο CPU με μια προηγμένη μονάδα Peltier που θα φροντίσει ο Pentium SE να τρέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες σε κάθε σενάριο χρήσης. Η μονάδα απαιτεί ένα SATA Power connector και η Intel τη συνυπολογίζει στο τελικό TDP. Αν και είναι νωρίς να μιλήσουμε για τις επιδόσεις του CPU, πηγές αναφέρουν πως είναι και ο ταχύτερος επεξεργαστής σε πολλά benchmarks ενώ η προτεινόμενη τιμή του θα είναι όσο και το TDP, δηλαδή 250€. Ο Pentium SE δε θα ενσωματώνει κάρτα γραφικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσει οι χρήστες θα πρέπει να προμηθευτούν την μοναδική συμβατή μητρική, ASUS Z170SE Deluxe η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη με κύκλωμα τροφοδοσίας 30 φάσεων την οποία μπορείτε να δείτε στη τελευταία φωτό.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.